Ontvang het komende jaar 8 keer een kort, leuk verhaal! Lekker leesbaar. Telkens anders. Maak kennis met allerlei bekende schrijvers en stijlen, maar dan in een makkelijk jasje. Een uitstapje van het dagelijkse werk. 

De Leesservice is gratis. Waarom? Omdat lezen zo belangrijk is, voor iedereen! De verhalen van de Leesservice zijn eenvoudig geschreven en makkelijk te lezen.

De Leesservice

In 2014 en 2015 startte Stichting Lezen & Schrijven in het kader van de Leescoalitiecampagne ‘Vaders Voor Lezen’. Een succesvolle voorleesservice in meer dan 120 bedrijven. Met deze campagne werd extra aandacht gegeven aan het (voor)lezen door (groot)vaders aan hun (klein)kinderen.

Dit jaar wil de Leescoalitie lezen stimuleren bij volwassenen in het bedrijfsleven. Met als doel zo veel mogelijk mensen aan te zetten tot lezen zodat zij goed kunnen functioneren in een geletterde samenleving.

 

8 keer een kort verhaal

Met de Leesservice ontvang je het komende jaar 8 keer (rondom vrije dagen) een leuk, kort verhaal dat je kunt uitdelen aan alle medewerkers. Iedere keer in een andere stijl en van een andere bekende schrijver. Gewoon, om lekker te lezen en even een uitstapje te maken van het werk. Je ontvangt ieder verhaal digitaal. Prettig te lezen op de computer, mobiel of tablet en makkelijk te printen.

En, wanneer je je aanmeldt ontvang je een promotiepakket om aan de medewerkers bekend te maken dat je zo’n leuk ‘extraatje’ voor ze hebt.

Alle verhalen komen uit de boekenreeks Leeslicht, een serie romans en verhalenbundels in eenvoudige taal, bedoeld voor (her)intreders in het lezen. Wil je meer weten over deze makkelijke boeken? Neem dan een kijkje op Leeslicht.nl.

 

Lezen is belangrijk. Waarom?

  • Lezen helpt je om sociaal te functioneren, je beter in te leven, meer begrip op te brengen voor anderen en gemakkelijker contacten te leggen.
  • Lezen vergroot je woordenschat en taalvaardigheid.
  • Een goede leesvaardigheid vergroot je carrièrekansen en dus je welvaart.

Met de Leesservice help je jouw organisatie en medewerkers vooruit. Dus meld je snel aan. Doen hoor...

Meer weten
icon

Tamme honden, valse papegaaien

door Rob Kamphues

‘Weet je wat mij leuk lijkt?’
Ik kijk naar de man die dat zegt.
Het is Donald.
Donald is regisseur. Donald is groot.
Bijna twee meter lang. En hij heeft een flinke buik.
Hij houdt van lekker eten en drinken.
En van vrouwen.
Donald gaat mijn avonturen filmen.
Voor op tv.

Ja, ik wil meer lezen!