Adviseur 
Voor de regio Rotterdam en Midden Holland (Gouda e.o.)

(32-36 uur) 


Wat ga je doen?

Stichting Lezen en Schrijven ondersteunt gemeenten in Nederland bij de aanpak van laaggeletterdheid. Met elke regio en de bijbehorende gemeenten worden ondersteuningsafspraken gemaakt. Je geeft samen met je collega’s uitvoering aan deze afspraken. 

Je wordt accounthouder voor het netwerk in de regio Midden Holland (Gouda e.o.) en de stad Rotterdam. Je onderhoudt het netwerk en ontwikkelt nieuwe relaties. Denk bijvoorbeeld aan gemeentelijke diensten, maatschappelijke partners, het bedrijfsleven en taalhuizen.

In je dagelijks werk adviseer en ondersteun je gemeenten, organisaties en partners bij de ontwikkeling van een duurzame en integrale aanpak laaggeletterdheid. Je adviseert op het gebied van beleidsontwikkeling, beleidsuitvoering en kennis en innovatie. 

Je verbindt en creëert samenwerking tussen diverse partijen en de doelgroep. Tevens ben je verantwoordelijk voor vergroting van de bewustwording en draagvlak voor de aanpak van laaggeletterdheid.
 
Je zorgt voor kennisdeling en innovatie: samen met je collega’s zorg je ervoor dat praktijkvoorbeelden en interventies intern en extern worden gedeeld. Zelf ontwikkel je eigen expertises en zet die in binnen Stichting Lezen en Schrijven.

Je ziet mogelijkheden binnen jouw regio en gaat hiermee proactief aan de slag samen met je collega’s. Bijvoorbeeld door het ontwikkelen van nieuwe projecten en opdrachten. 

Wat verwachten we van jou?

•    Je hebt minimaal een relevante afgeronde opleiding op hbo niveau. 
•    Je voelt je thuis een politiek-bestuurlijke omgeving: je beschikt over een goede politieke antenne en weet politiek, beleid en praktijk te verbinden. 
•    Je hebt werkervaring in een gemeentelijke organisatie.
•    Je kunt goed omgaan met verschillende belangen en stelt je diplomatiek en verbindend op. 
•    Je beschikt over een actief netwerk in de regio Gouda en/of Rotterdam
•    Je hebt ruime ervaring met projectmatig, programmatisch en thematisch werken. 
•    Je bent ondernemend, ziet kansen en bent in staat deze te vertalen naar nieuwe projecten en opdrachten.
•    Je hebt ervaring met thema’s binnen het sociale domein; zoals armoede/schulden, werk/participatie. 
•    Ervaring met het onderwerp onderwijsachterstanden, preventie en ouderbetrokkenheid is een pre.
•    Vanzelfsprekend beschik je over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden. En ben je in staat met diverse gesprekspartners adviesgesprekken te voeren.

Je vindt het leuk om jouw vakkennis en visie bij ons in te zetten, te ontwikkelen en te delen. Je bent zelfstandig, ambitieus en innovatief. Je durft kansen te pakken en te creëren, waarbij je het gezamenlijke belang niet uit het oog verliest. Daarnaast heb je geduld en doorzettingsvermogen om binnen dit werkveld met veel spelers, jouw doelen te behalen.

Onze werkcultuur

Stichting Lezen en Schrijven kent een informele cultuur met gedreven medewerkers die maatschappelijk betrokken zijn. Het is van belang dat je zelfstandig handelt en denkt in kansen. Je toont durf en creatief ondernemerschap. In het nemen van beslissingen weeg je ook de belangen van anderen. Door je inzicht en enthousiasme weet je mensen en organisaties te verbinden. Je wilt jezelf ontplooien. 
Flexibiliteit en humor zijn je niet vreemd. 

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.706,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40 uur). Je krijgt onder meer 25 vakantiedagen, 8% vakantietoeslag, 6% eindejaarsuitkering, premievrij pensioen en de ruimte om je verder te ontwikkelen. 

Solliciteren?

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan uiterlijk 22 november 2020. Stuur je cv en motivatiebrief per E-mail naar sollicitatie@lezenenschrijven.nl onder vermelding van vacaturenummer 15. 

De vacature staat gelijktijdig zowel intern als extern uit. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met regiomanager Ester van der Wiel, je kunt haar bereiken op telefoonnummer 06-86822498

Over Stichting Lezen en Schrijven

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met digitale vaardigheden. Dat heeft grote impact op hun persoonlijke leven. Als je niet goed kunt lezen, schrijven en/of rekenen, vind je minder snel een baan, kun je minder gezond leven en heb je minder grip op je geldzaken.

Taal maakt je dus sterker. Daarom zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk mensen in Nederland kunnen lezen, schrijven, rekenen en digitaal vaardig zijn. Door honderden organisaties te ondersteunen met scholing, onderzoek, (les)materiaal, advies en campagnes. Én door laaggeletterdheid onderwerp van gesprek te maken bij publiek en politiek. Want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen.

Acquisitie op deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Iets voor jou?

Solliciteren of informeren

Solliciteren

HR

Ester van der Wiel

Participatie en werk