> Voor de regio Zuidoost

Waar ga je werken?

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met digitale vaardigheden. Dat heeft grote impact op hun persoonlijke leven. Daarom zorgt Stichting Lezen en Schrijven ervoor dat zoveel mogelijk mensen in Nederland kunnen lezen, schrijven, rekenen en digitaal vaardig zijn. Door honderden organisaties te ondersteunen met scholing, onderzoek, (les)materiaal, advies en campagnes. Én door laaggeletterdheid onderwerp van gesprek te maken bij publiek en politiek. Want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen.

Stichting Lezen en Schrijven kent een informele cultuur met gedreven medewerkers die maatschappelijk betrokken zijn. Een open cultuur met ruimte voor ideeën en initiatieven. Op onze “LES-dagen” ontmoet je vier keer per jaar al jouw collega’s, waardoor je goed op de hoogte bent van wat er speelt. In ons werk werken we vanuit onze vijf kernwaarden; verbindend, ondernemend, onafhankelijk, oprecht betrokken en oplossingsgericht.

Als je vindt dat deze functie bij je past, nodigen we jou van harte uit om te solliciteren.  Ongeacht je leeftijd, gender, culturele achtergrond, van wie je houdt en wat je gelooft. Werken in diverse teams maakt het werk leuker en zorgt ervoor dat we betere resultaten behalen voor de samenleving!

Wat ga je doen?

Als Adviseur laaggeletterdheid adviseer en ondersteun je onze partners bij de ontwikkeling van een duurzame en integrale aanpak laaggeletterdheid. Je houding is daarbij vraaggericht. Je bent altijd op zoek naar wat de ander beweegt en nodig heeft.

Onze partners zijn gemeentelijke organisaties, werkgevers, partnerorganisaties (welzijn, bibliotheken, vrijwilligersorganisaties, taalhuizen, taalaanbieders), UWV’s, Leerwerkloketten en andere landelijke partners als Movisie, Het Begint met Taal. Je bent een echte verbinder en creëert kansen en mogelijkheden. Je initieert en ziet hoe je door samen te werken meer kunt bereiken.

Je werkt op landelijk en regionaal niveau samen met de collega’s in de verschillende arbeidsmarktregio’s aan de invulling van opdrachten, projecten en samenwerkingsafspraken. Je onderneemt zelfstandig acties en richt je werk zelfstandig in.

In jouw werk maak je op eenvoudige wijze de koppeling naar andere projecten in het land en ontwikkelingen in het veld. Je participeert in een van onze themagroepen om deze kennis verder te brengen. Je bent op de hoogte van relevante trends en ontwikkelingen. En vertaalt die kennis naar mogelijkheden binnen je werk.

Binnen onze organisatie werk je zowel in teamverband als zelfstandig. Het team in Regio Zuidoost bestaat uit ongeveer 15 collega’s. Je rapporteert aan de regiomanager.  Wij voeren onze werkzaamheden op een hybride manier uit. We overleggen met onze opdrachtgevers en relaties zowel online als live. Als adviseur werk je voornamelijk vanuit huis. Dat betekent dat je vanuit huis naar de opdrachtgevers en relaties gaat.

Wie ben jij?

Herken jij jezelf in ons profiel? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet!

In deze functie ga je als adviseur aan de slag in de regio Zuidoost. Je geeft uitvoering aan verschillende opdrachten in de arbeidsmarktregio’s. Daarbij ga je zelfstandig aan de slag en houd je collega’s op de hoogte;

 • Je bent een netwerker. Je onderhoudt jouw netwerk binnen en buiten de organisatie.
 • Je hebt ervaring met het begeleiden van processen, bijeenkomsten en het geven van presentaties;
 • Je hebt kennis en ervaring in het werken met vrijwilligers, professionals, en de doelgroep NT1 en NT2;  
 • Je beschikt over onderwijskundige ervaring en hebt absoluut ervaring in de volwasseneducatie;
 • Je hebt kennis van meerdere van de volgende kennisgebieden: geldproblemen, gezinsaanpak en preventie, gezondheidsbevordering van participatie via werk, en inhoudelijke deskundigheid over NT1 en digitalisering.
 • Je vertaalt ideeën naar uitvoering in de praktijk;
 • Door je ondernemende blik signaleer je kansen en je onderzoekt de mogelijkheden;
 • Je beschikt over een vlotte pen en een onderzoekende houding. Je bent in staat om data te verzamelen, te analyseren en schriftelijke adviezen/projectplannen op te stellen;
 • Je voelt je thuis in een omgeving waarin je snel moet schakelen en je tijd over meerdere taken en opdrachten verdeelt;
 • Je creëert makkelijk overzicht en stelt prioriteiten, zodat je goed weet of je in kunt gaan op de vraag;
 • Doordat je te maken hebt met gemeentes is het belangrijk dat je politieke en bestuurlijke sensitiviteit hebt. Je herkent politieke en bestuurlijke gevoeligheden en kansen en gaat hier bewust mee om.
 • Als adviseur ondersteun je verschillende type partners en voer je gesprekken met verschillende mensen, zoals wethouders en projectleiders. Door jouw goede communicatieve vaardigheden kun je gesprekken voeren op verschillende niveaus.
 • Je bent bereid te reizen in de regio Zuidoost.

Wat bieden wij jou?

Naast een afwisselende functie met een mooie missie bieden wij jou:

 • De ruimte om je verder te ontwikkelen middels bijvoorbeeld opleidingen en cursussen;
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, met de mogelijkheid voor een dienstverband van onbepaalde tijd;
 • Een salaris van maximaal € 4.777,- bruto per maand op basis van 40 uur afhankelijk van jouw opleiding en ervaring;
 • 200 verlofuren o.b.v. fulltime op jaar basis met de mogelijkheid om extra verlof te kopen;
 • 8% vakantietoeslag;
 • 6% eindejaarsuitkering;
 • Pensioenregeling, geen verplichte werknemersbijdrage (vrijwillige bijdrage is mogelijk)
 • Je ontvangt een ov-kaart waarmee je 2e klas mag reizen. Wij reizen zo veel mogelijk met het ov om zo duurzaam mogelijk te reizen. Indien nodig ontvang je ook een reiskostenvergoeding met auto. Het is handig als je over een auto beschikt, omdat de ov-bereikbaarheid van sommige partners slecht is.

Hoe kun je reageren?

Stuur je cv en motivatiebrief per e-mail naar sollicitatie@lezenenschrijven.nl  onder vermelding van vacaturenummer 29. Solliciteer uiterlijk 15 mei 2022.

De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 17 en donderdag 19 mei 2022 en de 2e gesprekken op dinsdag 24 mei 2022. We vragen je hier alvast rekening mee te houden.

Wil je meer weten over deze functie? Interim regiomanager Zuidoost Elaine Toes is bereikbaar op telefoonnummer 06-22 98 62 53 op maandag t/m donderdag. De gesprekken zullen worden gevoerd met de vaste regiomanager Marilyn A Kum.