Waar ga je werken?

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met digitale vaardigheden. Dat heeft grote impact op hun persoonlijke leven. Daarom zorgt Stichting Lezen en Schrijven ervoor dat zoveel mogelijk mensen in Nederland kunnen lezen, schrijven, rekenen en digitaal vaardig zijn. Door honderden organisaties te ondersteunen met scholing, onderzoek, (les)materiaal, advies en campagnes. Én door laaggeletterdheid onderwerp van gesprek te maken bij publiek en politiek. Want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen.

Stichting Lezen en Schrijven kent een informele cultuur met gedreven medewerkers die maatschappelijk betrokken zijn. Een open cultuur met ruimte voor ideeën en initiatieven. Op onze “LES-dagen” ontmoet je vier keer per jaar al jouw collega’s, waardoor je goed op de hoogte bent van wat er speelt. In ons werk werken we vanuit onze vijf kernwaarden; verbindend, ondernemend, onafhankelijk, oprecht betrokken en oplossingsgericht. 

Wat ga je doen?

Stichting Lezen en Schrijven ondersteunt gemeenten in Nederland bij de aanpak van laaggeletterdheid. 
Met elke regio en de bijbehorende gemeenten worden ondersteuningsafspraken gemaakt. Je geeft samen met je collega’s uitvoering aan deze afspraken. 

Je wordt adviseur accounthouder voor het netwerk in de regio Noord-Holland Noord (Alkmaar e.o.) en de stad Amsterdam. 
Je onderhoudt het netwerk en ontwikkelt nieuwe relaties. Denk bijvoorbeeld aan gemeentelijke diensten, maatschappelijke partners, het bedrijfsleven en taalhuizen.

In je dagelijks werk adviseer en ondersteun je gemeenten, organisaties en partners bij de ontwikkeling van een duurzame en integrale aanpak laaggeletterdheid. Je adviseert op het gebied van beleidsontwikkeling, beleidsuitvoering en kennis en innovatie. 

Je verbindt en creëert samenwerking tussen diverse partijen en de doelgroep. Tevens ben je verantwoordelijk voor vergroting van de bewustwording en draagvlak voor de aanpak van laaggeletterdheid.
 
Je zorgt voor kennisdeling en innovatie: samen met je collega’s zorg je ervoor dat praktijkvoorbeelden en interventies intern en extern worden gedeeld. Zelf ontwikkel je eigen expertises en zet die in binnen
Stichting Lezen en Schrijven.

Je ziet mogelijkheden binnen jouw regio en gaat hiermee proactief aan de slag samen met je collega’s. Bijvoorbeeld door het ontwikkelen van nieuwe projecten en opdrachten. 

Wat verwachten we van jou?

 • Je hebt minimaal een relevante afgeronde opleiding op hbo niveau. 
 • Je voelt je thuis in een politiek-bestuurlijke omgeving: je beschikt over een goede politieke antenne en weet politiek, beleid en praktijk te verbinden. 
 • Je hebt werkervaring binnen een gemeentelijke organisatie.
 • Je kunt goed omgaan met verschillende belangen en stelt je diplomatiek en verbindend op. 
 • Als je beschikt over een actief netwerk in de regio Noord-Holland Noord en/of Amsterdam is dat een pre.
 • Je hebt ruime ervaring met projectmatig, programmatisch en thematisch werken. 
 • Je bent ondernemend, ziet kansen en bent in staat deze te vertalen naar nieuwe projecten en opdrachten.
 • Je hebt ervaring met thema’s binnen het sociale domein; zoals armoede/schulden, werk/participatie. 
 • Ervaring met het onderwerp onderwijsachterstanden, preventie en ouderbetrokkenheid is een pre.
 • Vanzelfsprekend beschik je over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden. En ben je in staat met diverse gesprekspartners adviesgesprekken te voeren.

Je vindt het leuk om jouw vakkennis en visie bij ons in te zetten, te ontwikkelen en te delen. Je bent zelfstandig, ambitieus en innovatief. Je durft kansen te pakken en te creëren, waarbij je het gezamenlijke belang niet uit het oog verliest. Door je inzicht en enthousiasme weet je mensen en organisaties te verbinden Daarnaast heb je geduld en doorzettingsvermogen om binnen dit werkveld met veel spelers, jouw doelen te behalen. Flexibiliteit en humor zijn je niet vreemd. 

Wat bieden wij jou?

Naast een afwisselende functie met een mooie missie bieden wij jou:

 • De ruimte om je verder te ontwikkelen middels bijvoorbeeld opleidingen en cursussen;
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, met de mogelijkheid voor een dienstverband van onbepaalde tijd;
 • Een salaris van maximaal € 4.777,- bruto per maand op basis van 40 uur afhankelijk van jouw opleiding en ervaring;
 • 200 verlofuren o.b.v. fulltime op jaar basis met de mogelijkheid om extra verlof te kopen;
 • 8% vakantietoeslag;
 • 6% eindejaarsuitkering;
 • Pensioenregeling, geen verplichte werknemersbijdrage (vrijwillige bijdrage is mogelijk)
 • Je ontvangt een ov-kaart waarmee je 2e klas mag reizen. Wij reizen zo veel mogelijk met het ov om zo duurzaam mogelijk te reizen. Indien nodig ontvang je ook een reiskostenvergoeding met auto. Het is handig als je over een auto beschikt, omdat de ov-bereikbaarheid van sommige partners slecht is.

Als je vindt dat deze functie bij je past, nodigen we jou van harte uit om te solliciteren.  Ongeacht je leeftijd, gender, culturele achtergrond, van wie je houdt en wat je gelooft. Werken in diverse teams maakt het werk leuker en zorgt ervoor dat we betere resultaten behalen voor de samenleving!

Solliciteren?

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan uiterlijk 4 juli 2022. Stuur je cv en motivatiebrief per e-mail naar sollicitatie@lezenenschrijven.nl onder vermelding van vacaturenummer 31. 

De vacature staat gelijktijdig zowel intern als extern uit. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.

De eerste gesprekken vinden plaats op vrijdag 8 juli 2022 en de tweede gesprekken op vrijdag 15 juli 2022. We vragen je hier alvast rekening mee te houden.

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met regiomanager Gerlinde Podt, je kunt haar bereiken op telefoonnummer 06-10097822

Kijk ook even op onze site voor meer informatie www.lezenenschrijven.nl.

Gerlinde Podt

Gezin en preventie