De deadline voor het bestellen van de escape koffer is verstreken.

Opvolger van de Escape caravan 

De escape koffer is een makkelijk op te zetten spel waarbij je als groep verschillende puzzels op moet lossen om te kunnen “ontsnappen”. Dit spel is de opvolger van de succesvolle Great Holiday Escape caravan. Deze caravan ontwikkelde Raccoon Serious Games vorig jaar als opvallend startpunt voor een waardevol gesprek over laaggeletterdheid. Met onze ondersteuning zette Raccoon deze ervaring om in dit toegankelijke spel. Een positieve oplossing die in 15 tot 20 minuten een krachtige indruk achterlaat. Zodat nog meer mensen in Nederland kunnen ervaren hoe het is om moeite te hebben met taal. 

Van frustratie naar herkenning 

Deelnemers aan de escape box  worden als team overspoeld met letters, cijfers en taal. Tijdens deze ervaring lopen ze  vast en krijgen ze aanwijzingen die ze niet kunnen lezen en begrijpen. Hierdoor is het niet mogelijk om het einde te bereiken. In een nagesprek wordt verteld dat deze frustrerende ervaring de realiteit is voor veel laaggeletterden in Nederland. 

Bewustzijn is het halve werk. 

U kunt de escape koffer gebruiken om bewustwording te creëren bij uw bezoekers. Bijvoorbeeld in het buurthuis of in de bibliotheek. Maar de koffer kan ook ingezet worden voor professionals die te maken kunnen krijgen met laaggeletterden.  

In veel beroepen kunnen medewerkers  mensen tegen komen die moeite hebben met lezen en schrijven. Bijvoorbeeld receptiemedewerkers, leerkrachten of welzijnswerkers. Als zij zich bewust zijn van mogelijke laaggeletterdheid dan kan dat een wereld van verschil maken voor mensen. 

De deadline voor het bestellen van de escape koffer is verstreken.

Liever de oorspronkelijke escape caravan voor de deur? Kijk dan hier.