Help een laaggeletterde

Ken je iemand die moeite heeft met lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden? computeren? Mensen die een cursus volgen en hun vaardigheden verbeteren, worden gezonder, gelukkiger en zelfstandiger. Ze hebben meer grip op wat er gebeurt, bijvoorbeeld op gebied van hun geldzaken, werk en gezondheid. Jij kunt daarbij helpen.

Wat kun je doen?

Help je buurman die jouw hulp vraagt bij het lezen van brieven en het invullen van formulieren. Of help je tante die (online) solliciteren lastig vindt en zich daarvoor schaamt.

“Ik merk dat het leven zo veel mooier en gemakkelijker is, omdat ik minder afhankelijk ben van anderen”, aldus Marco Zeeman, exlaaggeletterde.

Lees zijn hele verhaal of kijk de video waarin Marco vertelt over laaggeletterdheid en zijn werk. 

Meld iemand aan voor scholing op maat

Meld je iemand aan die moeite heeft met lezen, schrijven of rekenen? Dan neemt een organisatie als bibliotheek of taalorganisatie uit de buurt contact op binnen drie weken. Daarna wordt samen gekeken welke scholing het beste past. 

Aanmelden kan via onze Bellijn: 0800 023 44 44. 

Bezoek een Taalhuis in de buurt

Je kunt ook zelf op zoek naar een Taalhuis. Daar kan iedereen binnenlopen en vrijblijvend informatie vragen of scholing.

Word taalvrijwilliger

Structureel laaggeletterden helpen, kan ook. Wil jij mensen een kans geven door ze beter te leren lezen, schrijven, rekenen of hun digitale vaardigheden te verbeteren? Volg een trainingen en ga aan de slag als taalvrijwilliger of taalmaatje bij jou in de buurt.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK