“Ik doe er alles aan om mijn droom uit te laten komen.”

Foruzan: “In Iran mocht ik niet naar school. Daarom studeerde ik 12 jaar lang thuis. Ik ben heel dankbaar dat ik in Nederland de mogelijkheid krijg om te studeren. Ik ben hier nu een jaar en doe er alles aan om de taal zo snel mogelijk te leren. Doordeweeks, in het weekend, op school of als ik naar de bus loop, ik ben altijd bezig met Nederlands leren.

Vroeger geloofde ik niet in mezelf. Nu weet ik dat ik het kan. Ik zeg steeds tegen mezelf: Ik ben trots op je, je bent sterk, je kan alles doen. Het is mijn droom om politieagent te worden. Ik doe er alles aan om die droom uit te laten komen.” 

Over Foruzan

Als Afghaanse in Iran mocht Foruzan niet naar de middelbare school. Terwijl ze zo graag wilde studeren. Om toch zoveel mogelijk te kunnen leren, ging ze 12 jaar lang thuis aan de slag. Ze werkte hard maar kreeg nooit een diploma.

In Nederland probeert ze nu om zo ver mogelijk te komen. Tijdens de taallessen die ze volgt is ze vrolijk, sociaal, vriendelijk, opgewekt, serieus en gezellig. Ook is ze altijd op tijd aanwezig en heeft ze veel humor. Ze staat voor iedereen klaar en ze is ruimdenkend. En ze weet goed wat ze wil: politieagent worden!  

Taalheldenprijs wordt mogelijk gemaakt door

Achmea sponsor van de taalheldenprijs Postcode Loterij sponsor van de taalheldenprijs