"We zijn nu zelfstandiger en hebben meer vertrouwen." 

"Eerst waren we bang om foute te maken" Meeleesclub Hoogeveen: “Dan stuurde je een mailtje en dacht je: is het wel goed? Een appje sturen durfden we niet eens.

Om de week op dinsdagavond lezen we in de bibliotheek met elkaar. Als iemand ergens niet uitkomt helpen we elkaar. We zijn nu zelfstandiger en hebben meer vertrouwen. Ook kunnen we heel snel appen. En we doen dingen zonder twijfel. Daar worden we blij van.”  

Over de Meeleesclub Hoogeveen

Meeleesclub Hoogeveen bestaat uit Jan, Inge, Harja, Chantal, Eddy en Roos. Ze lezen samen en praten daarover. Dat levert veel leesplezier op. Want samen lezen is leuker dan alleen. Ook leren de leden nieuwe woorden lezen, uitspreken en schrijven. En ze krijgen meer zelfvertrouwen. Daardoor schamen ze zich niet meer om in de groep hardop voor te lezen.

De Meeleesclub is een hechte en sociale groep die de afgelopen jaren steeds meer met elkaar is gaan meeleven. Sommige leden doen al meer dan 10 jaar mee! Een paar zijn ook Taalambassadeur. En de leden vertellen op hun werk over de leesclub. Zo hopen ze nieuwe leden te krijgen. Want iedereen is welkom in de mee-leesclub!

In de coronatijd kon de Meeleesclub niet bij elkaar komen. Gelukkig konden ze toen via videobellen samen lezen. Chantal werkte mee aan een filmpje daarover voor RTV Drenthe. Iedereen is blij dat ze nu weer gewoon samen kunnen lezen!   

Taalheldenprijs wordt mogelijk gemaakt door

Achmea sponsor van de taalheldenprijs Postcode Loterij sponsor van de taalheldenprijs