Hoe helder is uw zaak?

Hoe helder is uw zaak?

Als ondernemer denkt u goed na over uw zaak en uw klanten. U kiest met zorg uw assortiment, uw medewerkers, uw locatie. U zorgt ervoor dat u op internet goed te vinden bent en adverteert misschien wel in lokale en landelijke media.

Maar heeft u weleens nagedacht of uw winkel voor iedereen goed toegankelijk is?

  • Zijn uw menukaarten zo opgemaakt dat ze ook begrijpelijk zijn voor mensen die moeite hebben met lezen?  
  • Zijn uw kortingsborden en prijslijsten ook duidelijk voor mensen die moeite hebben met rekenen? 
  • En vinden mensen die digitaal minder vaardig zijn ook zonder Google Maps de weg naar uw winkel? 

Een fysieke handicap is vaak zichtbaar en wordt eerder opgemerkt. Moeite met lezen en schrijven blijft voor de meeste mensen verborgen. Met laaggeletterdheid wordt in praktijk zelden rekening gehouden. 

Met Heldere Zaak geven we u graag een aantal tips zodat iedereen zijn of haar weg vindt in uw winkel. Bekijk bijvoorbeeld onze heldere prijslijst of menukaart. Of lees hoe u uw kortingsborden eenvoudig maakt.

Hoe helder is uw zaak? Menukaart
"Ik koop altijd alleen de dingen die ik ken, omdat ik dan weet wat ik koop. Maar als er dan een verpakking verandert, of een product er niet meer is, dan raak ik in paniek. Vragen durf ik dan niet, dus ga ik met lege handen weer naar huis."
Yvonne, moeite met lezen omdat ze als kind chronisch ziek was.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK