Laaggeletterdheid in Nederland

Laaggeletterdheid in Nederland

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen problematisch veel moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met digitale vaardigheden, zoals het gebruik van hun DigiD, het maken van een online cv of informatie vinden op het internet. Dat heeft grote impact op hun persoonlijke leven. Als je moeite hebt met deze basisvaardigheden, ben je kwetsbaar. Werk vinden, gezond blijven en je weg vinden in de digitale omgeving zijn vaak moeilijk. Maar ook alledaagse zaken als boodschappen doen en reizen met auto of openbaar vervoer kunnen een uitdaging zijn. Kinderen van mensen die laaggeletterd zijn, lopen een groter risico zelf ook laaggeletterd op te groeien. Zo wordt het probleem van generatie op generatie doorgegeven.

Veel mensen verbergen hun handicap. Door het onderwerp bespreekbaar en zichtbaar te maken, kunnen we dit taboe doorbreken. Door uw aansluiting bij Heldere Zaak, helpt u ons om laaggeletterdheid een plek in het straatbeeld te geven. Door uw medewerkers en uw klanten zichtbaar te laten zien dat u bekend bent met het bestaan van deze 2,5 miljoen mensen, geeft u een signaal af dat iedereen meetelt. 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK