Met de richtlijnen van de RIVM in het achterhoofd, is het weer mogelijk om dit najaar tijdens de Week van Lezen en Schrijven een bijeenkomst te organiseren. Kies bijvoorbeeld voor lettervermicelli, bak een cake in de vorm van een letter, dek de tafel met servetten met daarop een gedicht of vraag alle collega’s een gerecht te maken met een andere letter, zoals Appelflap, Bitterbal, Chocoladetaart, etc.  

Spreker uitnodigen 

Taal kun je ook tijdens een lunch of borrel terug laten komen door een spreker uit te nodigen. Laat bijvoorbeeld een ervaringsdeskundige vertellen over hoe het is om moeite te hebben met lezen en schrijven. Nodig een ervaringsdeskundige uit via Stichting ABC. Of nodig een schrijver uit voor een informele boekbespreking, waarna jullie samen in gesprek gaan. Zo wordt taal leuk en toegankelijk. Je kunt ook iemand uitnodigen die kan vertellen over het belang van toegankelijke dienstverlening voor mensen die laaggeletterd zijn. Kun je gelijk bespreken hoe jullie als bedrijf de communicatie kunnen vereenvoudigen.  

Taalquiz  

Of organiseer een interactieve taalquiz rond het thema eten. Wat is gezonder: een slagroom- of worteltaart? En kun je beter appelsap drinken of toch een glas cola nemen? De winnaar krijgt bijvoorbeeld een mooi kookboek!

Wil je meer weten over de aanpak van laaggeletterdheid of wil je advies over het organiseren van een activiteit? Neem dan contact met ons op!

Ik wil contact

Communicatie