6 december 2018: Geletterd > Gezondheidsvaardig > Gezond (3xG)

Hoe kun je aandacht voor gezondheidsvaardigheden krijgen binnen jouw organisatie? Dat is de centrale vraag tijdens de netwerkbijeenkomst van de Alliantie Gezondheidsvaardigheden op 6 december in de Haagse Hogeschool.

Programma en aanmelden

Tijdens de netwerkbijeenkomst worden de volgende onderwerpen behandeld: ‘Voel je goed’, wetenschappelijk onderzoek, keurmerk voor apothekers, ondersteuningsaanbod voor ziekenhuizen, de terugvraagmethode en een bioscoopsessie met ‘gezondheidsvaardige video’s’. Uiteraard is er de gelegenheid om te netwerken. Het programma is nog niet volledig bekend, maar aanmelden kan al.

Meer informatie en aanmelden >
 

6 december 2018: Geletterd > Gezondheidsvaardig > Gezond (3xG)

Achtergrond

Eén op de drie volwassenen in Nederland heeft beperkte gezondheidsvaardigheden. Zij hebben moeite met het vinden, begrijpen en toepassen van informatie over gezondheid en zorg. Geletterdheid speelt een belangrijke rol binnen gezondheidsvaardigheden. Beperkte gezondheidsvaardigheden hangen samen met slechtere gezondheidsuitkomsten: een minder goede gezondheid en een grotere kans op vroegtijdig overlijden. Tijdens deze netwerkbijeenkomst komen we samen om te werken aan de oplossing van dit probleem. Deze oplossing komt van twee kanten: het verbeteren van gezondheidsvaardigheden én het toegankelijker en eenvoudiger maken van zorg en gezondheidsinformatie.