Achmea en Stichting Lezen & Schrijven gaan op zoek naar Taalhelden

H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden heeft tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Stichting Lezen & Schrijven op 28 januari 2014 bekendgemaakt dat zij vanaf 2015 elk jaar twee mensen uitroept tot Taalheld. Zij doet dit namens het Forum AtotZ. Taalhelden zijn personen die zich in het voorgaande jaar bijzonder verdienstelijk hebben ingezet voor een beter geletterd Nederland. De Taalheld wordt mogelijk gemaakt door verzekeraar Achmea.

Op de nieuwjaarsbijeenkomst van volgend jaar (januari 2015) van Stichting Lezen & Schrijven maakt Prinses Laurentien (erevoorzitter van de stichting) bekend wie de Taalhelden van 2014 zijn. Iedereen kan zichzelf of iemand anders nomineren voor deze titel. Aanmelden kan vanaf de komende Week van de Alfabetisering (8 – 15 september). Nadere details worden tegen die tijd gepubliceerd op www.weekvandealfabetisering.nl.

Duidelijke communicatie met klanten

Achmea, sinds 2009 lid van de Stichting Lezen & Schrijven, ondersteunt de aanpak van laaggeletterdheid van harte. Als verzekeraar met zo’n acht miljoen klanten speelt Achmea een natuurlijke rol bij het aanpakken van dit grote maatschappelijke probleem. Het bedrijf wil dat de communicatie met zijn klanten duidelijk en begrijpelijk is. Daarom herschrijft Achmea polisvoorwaarden, klantbrieven en internetteksten in eenvoudig Nederlands (taalniveau B1). Ook biedt Achmea steeds meer informatie op maat aan, zodat de klanten niet worden vermoeid met informatie die niet voor hen geldt.

Forum AtotZ

Het Forum AtotZ van Stichting Lezen & Schrijven is een uniek, onafhankelijk en informeel platform dat bestaat uit 28 prominente en aansprekende Nederlanders. Zij hebben ieder een verschillende achtergrond, maar spelen allemaal een toonaangevende rol in hun eigen vakgebied. Zij zetten zich belangeloos in voor het vergroten van geletterdheid.

 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK