Antoinette de Graaf-Driesen nieuwe adjunct-directeur Stichting Lezen en Schrijven

Antoinette de Graaf-Driesen wordt met ingang van woensdag 1 april adjunct-directeur bij Stichting Lezen en Schrijven. Haar drijfveer is om ervoor te zorgen dat iedereen kan meedoen aan de samenleving. Stichting Lezen en Schrijven zet zich in om laaggeletterdheid in Nederland te verminderen te voorkomen. Zo’n 2,5 miljoen volwassenen hebben grote moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Ook missen zij vaak digitale vaardigheden om bijvoorbeeld om te gaan met een computer, online te solliciteren, OV-chipkaart te gebruiken, et cetera. 

Zelfredzaamheid

De Graaf-Driesen was tot voor kort directeur van de Haeghe-groep, de sociale-werkvoorziening van de gemeente Den Haag. Zij werkte aan de integratie in het gemeentelijke werkbedrijf. De Graaf-Driesen is een resultaatgerichte directeur met een sociaal hart. Met een achtergrond als registercontroller, zet zij zich al jaren in voor organisaties die kwetsbare mensen helpen zelfredzaam te worden in de samenleving. Ze blijft toezichthouder bij een aantal organisaties, die hier ook een bijdrage aan leveren.

Antoinette de Graaf-Driesen:

“Ik kijk ernaar uit om met alle medewerkers van Stichting Lezen en Schrijven en haar vele partners samen te werken. De aanpak van laaggeletterdheid is er een zaak van de lange adem. De stichting heeft dan ook recent een vernieuwde koers ingezet. De missie en visie van de stichting blijft hetzelfde. De manier waarop we dingen aanpakken, verandert wel. Het doel is nog meer doen, meer impact maken en vooral meer laaggeletterden bereiken. Ik verheug mij erop om dáár met de nieuwe collega’s en iedereen die daarbij nodig is verder vorm aan te geven en natuurlijk om samen successen te boeken.”

Antoinette de Graaf-Driesen nieuwe adjunct-directeur Stichting Lezen en Schrijven

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK