Casa Mama Lisi zet haar vrouwen in hun kracht!

Het Moedercentrum Casa Mama Lisi uit Sittard heeft als eerste Limburgse organisatie de cursus Empowerment gegeven. Empowerment komt voort uit het pilotprogramma EVA (Educatie voor Vrouwen met Ambitie). De pilot had als doel vrouwen te stimuleren om zelfvertrouwen en zelfinzicht te ontwikkelen om sterker in het leven te staan, stappen te kunnen zetten naar de arbeidsmarkt en te participeren in de samenleving. Hiervoor heeft Stichting Lezen & Schrijven drie Empowerment cursussen ontwikkeld (geschikt voor vrouwen én mannen): In je kracht, Jouw leven & werk en Voor jezelf? Inmiddels heeft een eerste groep vrouwen bij Casa Mama Lisi de module In je kracht met succes afgerond.

Persoonlijke ontwikkeling en gezelligheid 

Een veilige plek voor vrouwen, door vrouwen. Dat is wat Casa Mama Lisi wil uitdragen. Er wordt dagelijks gewerkt aan het creëren van een tweede thuis, waar gezelligheid en warmte de boventoon voeren en waar daarnaast persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat. De Empowerment cursussen passen hier dan ook uitstekend bij. Om mee te doen in de samenleving heb je namelijk niet alleen basisvaardigheden nodig, maar ook zelfvertrouwen en zelfinzicht. 

In je kracht stimuleert deelnemers na te denken over hun kwaliteiten, interesses, vaardigheden en toekomstmogelijkheden. Jouw leven & werk geeft deelnemers inzicht in wat erbij komt kijken als je (weer) gaat werken. Wat verandert er bijvoorbeeld in je privéleven? Voor jezelf? helpt deelnemers ontdekken of het runnen van een eigen bedrijf bij hen past. Wat komt er kijken bij het starten van een eigen onderneming?  

In je kracht! 

De module In je kracht bestaat uit negen lessen voor laaggeletterden die zich willen oriënteren op hun toekomst en mogelijke vervolgstappen in hun ontwikkeling. De deelnemers leren zichzelf beter kennen en waarderen, krijgen zelfvertrouwen en worden zich bewust van hun wensen en mogelijkheden in de toekomst. Verder onderzoeken zij wat zij kunnen gaan doen om hun dromen waar te maken. 

Om deze cursus aan te kunnen bieden, heeft Casa Mama Lisi de hulp ingeroepen van professional Fatima El Hasnaoui-Aitouny. In negen bijeenkomsten doorliep zij met een zestal vrijwilligers, waaronder drie taalvrijwilligers, de module. Twee van de deelnemers gaan nu zelfs verder als Empowerment-vrijwilliger. Zij zullen, samen met Fatima, een tweede ronde Empowerment starten voor een groep bezoekers van Casa Mama Lisi. Op deze manier kunnen steeds meer vrouwen hun toekomst in eigen handen nemen.  

Meer weten over Empowerment? Bekijk onze toolkit voor partners

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK