Dag 4 - Heerde en Hardenberg

Deze week waren de Razende Reporters al in Hilversum, Naaldwijk, Den Haag en Almelo. En vandaag gingen ze naar Heerde en Hardenberg! 

De werkgroepen laaggeletterdheid uit Hattem, Heerde, Oldebroek, Epe en Elburg bestaande uit ROC, gemeente, bibliotheken, welzijnsorganisaties en taalpunten organiseerden een symposium over de invloed van laaggeletterdheid op de arbeidsmarkt en de relatie met armoede. Schrijver Adbelkader Benali gaf een plenaire lezing over zijn ervaringen met de Nederlandse taal: wij en de Razende Reporters zijn fan! “Leren lezen en schrijven is niet zozeer leren lezen en schrijven, maar vertrouwen.”

Dag 4 - Heerde en Hardenberg
Dag 4 - Heerde en Hardenberg

Letter voor Letter

Daarna HOP door naar Hardenberg voor een bezoek aan de bijzondere theaterconcert Letter voor Letter. De Drentse volkszanger René Karst en voormalig BZN-zangeres Carola Smit brachten een feestelijke avond met Nederlandstalige toppers en inspirerende verhalen over taal, lezen en schrijven. René vertelde er ook over op NPO Radio 5.

Bekijk het videoverslag van de Razende Reporters:

Verder gebeurde er vandaag heel veel in Nederland. Veel te veel om op te noemen. Toch even een paar highlights. Maar heb je ons social-overzicht al gezien? Daar vind je een hoop in terug! 

Activiteiten

Het is gelukt! Alle letters van ‘Groninger TaalHelden’ zijn bij elkaar! Al de hele Week worden er grote letters versierd en reizen ze door de provincie. Allemaal om elkaar vandaag te vinden in het Groninger Forum voor een feestelijke middag.  

Het Taalpunt in het Spaarne Gasthuis is feestelijk geopend met een optreden van spoken word artiest Smita James!

Theatervoorstelling WAS in Veghel, een liefdevolle vertelling over laaggeletterdheid, twijfels en angst.

Dag 4 - Heerde en Hardenberg
Dag 4 - Heerde en Hardenberg Hans van der Heijden van Deloitte heeft de opbrengst van zijn boek 7 megatrends gedoneerd aan Stichting Lezen & Schrijven. Samen maken we Nederland geletterd!

Media-overzicht