E-learning Taal maakt gezonder gelanceerd bij Antes Groep

Met de e-learning Taal maakt gezonder kunnen zorgverleners het verschil maken voor mensen die moeite hebben met communicatie over hun gezondheid.

Taal en gezondheid

1.3 miljoen mensen in Nederland zijn laaggeletterd. Zij maken veelvuldig gebruik van zorg, meer dan taalvaardige mensen. Zij missen vaak vaardigheden om goed om te gaan met informatie over gezondheid, ziekte en zorg. De gevolgen kunnen groot zijn, zeker nu van iedereen steeds meer eigen regievoering wordt verwacht.

Taal maakt gezonder

Om zorgverleners te leren hoe ze mensen die moeite hebben met lezen en schrijven kunnen herkennen en motiveren tot taalscholing, hebben we de e-learning Taal maakt gezonder ontwikkeld. Hiermee kunnen zorgverleners, met een investering van slechts 45 minuten, het verschil maken voor mensen die moeite hebben met communicatie over hun gezondheid.

Primeur voor Antes Groep

De Antes Groep, een grote instelling op het gebied van geestelijke gezondheidszorg uit Rotterdam, heeft de aanpak van laaggeletterdheid hoog op de agenda staan. Op 10 september, in de Week van de Alfabetisering, maakten enkele Antes-medewerkers als eersten in Nederland de nieuwe e-learning Taal maakt Gezonder. Ruim 100 collega’s volgen binnenkort.

Hilke Mulder Bouter, verpleegkundige bij de Antes Groep: "Het gaat om relevante kennis, die je direct kunt toepassen in de praktijk. Het handige aan de e-learning is dat je eraan kunt werken als het jou uitkomt, bijvoorbeeld in een nachtdienst."

Workshop ‘Bespreken van laaggeletterdheid’

Ter aanvulling op de e-learning bieden we de verdiepende workshop 'Bespreken van laaggeletterdheid'. Aan de hand van de principes van motiverende gespreksvoering, oefent u het voeren van gesprekken over het verbeteren van lees- en schrijfvaardigheden van cliënten.

Interesse?

Wilt u als zorgverlener zich actief inzetten om laaggeletterdheid in Nederland terug te dringen en meer weten over de manier waarop u mensen die moeite hebben met lezen en schrijven kunt helpen? Ga dan naar: www.taalmaaktgezonder.nl of elearning-taalmaaktgezonder.nl. U kunt ook contact met ons opnemen via: info@lezenenschrijven.nl.

 

E-learning Taal maakt gezonder gelanceerd bij Antes Groep Hilke Mulder Bouter, als eerste aan de slag met e-learning Taal maakt gezonder

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK