Goed kunnen lezen en veilig werken gaan hand in hand!

Op woensdag 9 oktober was de jaarlijkse Veiligheidsdag van Westrom in Roermond. Westrom biedt ondersteuning aan mensen die om welke reden dan ook een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. En zij voeren de Wet sociale werkvoorziening en de Participatiewet uit voor de vijf Midden-Limburgse gemeenten: Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Roerdalen en Roermond. Gemiddeld werken er zo’n 1500 mensen. Op de Veiligheidsdag namen de medewerkers in groepen deel aan een programma met diverse veiligheidsthema’s. En Stichting Lezen & Schrijven (L&S) was erbij!

Vol programma

Naast de gebruikelijke calamiteitenoefening, die overigens vlekkeloos verliep, werden er meerdere presentaties gegeven. Een wijkagent liet bijvoorbeeld filmpjes zien die te maken hadden met verkeersveiligheid en gaf tips over fietsverlichting. En een acteur hield als Westrom-collega Karel de medewerkers een spiegel voor over ‘sociale veiligheid’; je prettig en veilig voelen op de werkvloer en respect hebben voor elkaars eigendommen.

Goed kunnen lezen en veilig werken gaan hand in hand!

Veel animo

Projectleider Aleida Berghorst van Stichting Lezen & Schrijven gaf meerdere keren een presentatie over waarom goed kunnen lezen en schrijven zo belangrijk is voor de veiligheid. Denk maar eens aan het belang van het kunnen lezen én begrijpen van de veiligheidsvoorschriften.

Daarnaast had Stichting Lezen & Schrijven een standje opgezet in de hal, waar medewerkers de hele dag terecht konden voor meer informatie en antwoorden op al hun vragen. Dit bleek nuttig, want de stand werd druk bezocht. Sommigen kwamen alleen een folder en een kaartje halen, terwijl anderen zich direct op wilden geven voor een cursus. Zo gezegd zo gedaan, namen en telefoonnummers werden genoteerd, waardoor er toch meerdere aanmeldingen binnen kwamen. Om nog maar niet te spreken van de kaartjes met het telefoonnummer van L&S erop, die toch maar mooi zijn meegenomen tijdens de drukte. Een geslaagde dag dus, voor Westrom én voor Stichting Lezen & Schrijven!

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK