Gom doneert aan Stichting Lezen & Schrijven

Sinds een aantal jaar schenkt Gom het geld wat zij niet uitgeven aan relatiegeschenken aan een goed doel. Dit jaar koos de organisatie voor Stichting Lezen & Schrijven voor de aanpak van laaggeletterdheid. De samenwerking met deze stichting loopt al sinds 2014 met het opleiden van taalvrijwilligers. 

Afgelopen vrijdag overhandigde Gom-directeur Albert van der Meulen een cheque van 2.500 euro aan Geke van Velzen, directeur-bestuurder van Stichting Lezen & Schrijven. Het personeel van Gom koos onlangs deze organisatie als goed doel voor de donatie. Laaggeletterdheid is een serieus maatschappelijk probleem in Nederland: 1 op de 6 mensen in Nederland is laaggeletterd. Zij hebben veel moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Hier door kunnen ze zich onvoldoende redden in de samenleving. Van de laaggeletterde mensen met een baan werkt één van de grootste groepen in de schoonmaak. In hun werk vermijden deze medewerkers situaties waarin ze moeten en lezen en schrijven en verbergen ze vaak hun problemen.

Van der Meulen, directeur Gom Schoonhouden: 

“We vinden het als bedrijf belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving. Daar hoort leren en werken bij. Dat kan alleen als iedereen kan lezen en schrijven. Gom zet zich voortdurend in om medewerkers die moeite hebben met lezen en schrijven hun taalachterstand te laten inhalen. We blijven daarom met Stichting Lezen & Schrijven samenwerken om laaggeletterdheid verder te verminderen en te voorkomen.” 

Geke van Velzen, directeur-bestuurder Stichting Lezen & Schrijven:

“Mooi om te zien dat een grote werkgever als Gom met een breed scala mensen, culturen en generaties zo betrokken is bij het thema laaggeletterdheid. Uit onderzoek blijkt dat binnen de schoonmaakbranche veel  laaggeletterden werken. Vaak leven zij met angst en schaamte om aan anderen te vertellen dat ze moeite hebben met lezen en schrijven. Daarom is het belangrijk dat werkgevers in de schoonmaakbranche samen optrekken en investeren in de taalvaardigheid van hun medewerkers. Deze cheque geeft Stichting Lezen & Schrijven de ruimte om zich te blijven vernieuwen in het bereiken van laaggeletterden. Partners in het bedrijfsleven, zoals Gom, zijn daarbij belangrijk.”

Gom doneert aan Stichting Lezen & Schrijven

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK