Hannie de Heus trofee voor Marja Henssen

Ieder jaar organiseert Stichting ABC Limburg een Deelnemersdag voor mensen en Taalambassadeurs die een cursus lezen en schrijven volgen of hebben gevolgd op een roc. Op deze dag wordt ook de ABC-prijs uitgereikt, ook wel de Hannie de Heus trofee genoemd, naar de eerste voorzitter van de stichting. Het is een stimuleringsprijs voor personen of organisaties die zich extra inspannen om de communicatie met hun laaggeletterde contacten te vereenvoudigen.

Verrasende winnaar

Dit jaar ging de prijs naar Marja Henssen. Vanuit haar functie als beleidsmedewerker Laaggeletterdheid en Basisvaardigheid bij SCHUNCK Bibliotheek Heerlen en haar functie als projectleider bij Stichting Lezen & Schrijven, zet zij zich in voor het bestrijden van laaggeletterdheid.

Tijdens de prijsuitreiking op 1 juni in attractiepark Toverland, was Marja echter in geen velden of wegen te bekennen. Ze had namelijk totaal niet verwacht dat zij de trofee zou krijgen. Maar het werk dat voor haar vanzelfsprekend is, wordt door anderen toch als bijzonder beschouwd. Dat blijkt ook uit de reactie van Stichting ABC Limburg, die op social media laat weten: ‘Marja Henssen heeft zich heel veel in gezet voor laaggeletterdheid en daarom heeft ze een mooie prijs verdiend.’

“Een hele eer”

Voor Marja was de verrassing natuurlijk des te groter toen ze naderhand hoorde dat ze had gewonnen. ‘Een hele eer’, vertelt Marja trots. ‘Want voor deze prijs is het de doelgroep die bepaalt aan wie de prijs toebehoort.’ Op 18 juli mocht zij de trofee alsnog in ontvangst nemen, uiteraard met de bijbehorende felicitaties.

De prijs zelf bestaat ieder jaar uit een mooi beeld in de vorm van een letter. Aangezien de prijs voor de veertiende keer werd uitgereikt, was de veertiende letter in het alfabet aan de beurt: de ‘N’. Het beeld werd gemaakt door kunstenares Jenny Roost en is met zijn bijzondere vorm een echt kunstwerk te noemen. Bij Marja thuis heeft de trofee dan ook een prominente plek in de huiskamer heeft gekregen. Marja, van harte gefeliciteerd!

Hannie de Heus trofee voor Marja Henssen

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK