Kom in actie voor een geletterd Nederland!

Tijdens de Week van de Alfabetisering komt heel Nederland in actie voor een geletterd Nederland. Partners en andere betrokkenen hebben nu al 40 taal- en rekenactiviteiten aangemeld, die tijdens deze campagneweek worden georganiseerd. Laat je inspireren en meld ook een activiteit aan. Samen zetten we laaggeletterdheid op de kaart!

“Laten we tijdens de Week van de Alfabetisering samen het taboe op laaggeletterdheid doorbreken en het tij keren. Zodat alle vaders en moeders hun kinderen kunnen helpen met hun huiswerk, mensen de bijsluiter van medicatie kunnen lezen en iedereen een sollicitatiebrief kan schrijven”, zegt Geke van Velzen, directeur-bestuurder Stichting Lezen & Schrijven.

Wat kun je doen?

De aangemelde taal- en rekenactiviteiten zijn uiteenlopend in grootte en opzet. Wat deze activiteiten gemeen hebben, is dat ze aandacht vragen voor laaggeletterdheid. Zo organiseert het Taalpunt Raalte in samenwerking met ROC Landstede en Bibliotheek Salland een culturele avond voor 200 mensen dat geheel in het teken staat van alfabetisering, met presentaties, debat en de vertoning van de film “I, Daniel Blake”. Logopediepraktijk ISTO organiseert samen met IBS De Roos in Purmerend een voorleesochtend voor kinderen die de Nederlandse taal niet als moedertaal hebben. RPAnhn besteedt aandacht aan laaggeletterdheid door in Hoorn, Alkmaar en Den Helder taallunches te organiseren, die naast lekkere broodjes bestaan uit een hilarische bingo en een creatieve taal-zang-workshop.

Samen staan we sterk

Laat je inspireren en meld ook een taal- of rekenactiviteit aan. Wil je ook op individuele basis bijdragen aan een geletterd Nederland? Dat kan! Bijvoorbeeld door je aan te melden als taalvrijwilliger of door aandacht aan de thematiek te besteden op je eigen social media kanaal.

Kom in actie voor een geletterd Nederland!

De Week van de Alfabetisering

Laaggeletterdheid raakt onze samenleving. Die functioneert namelijk beter als iedereen kan meedoen. Daarom roepen we iedereen op om tijdens de Week van de Alfabetisering een (extra) bijdrage te leveren voor een geletterd Nederland. Met veel media-aandacht voor het onderwerp en overal in het hele land taal- en rekenactiviteiten. Hoe meer mensen ervan af weten, hoe meer we (samen) kunnen doen. De Week van de Alfabetisering is van 3 t/m 9 september. Samen zetten we laaggeletterdheid op de kaart!

Kijk op www.weekvandealfabetisering.nl en doe mee! 

#samensterker 
#ikdoemee 
#WvdA18