Leesservice voor bedrijven van start!

Na een succesvolle voorleesservice in 2014 en 2015 in het kader van de campagne ‘Vaders voor Lezen’ start de Leescoalitie in 2016 met de Leesservice. Een service voor bedrijven om lezen te stimuleren bij hun medewerkers. Zo maken medewerkers kennis met allerlei bekende schrijvers en stijlen, maar dan in een makkelijk jasje. Een uitstapje van het dagelijkse werk.

Eenvoudig geschreven verhalen om te verspreiden onder medewerkers

Wanneer bedrijven zich voor de Leesservice aanmelden, krijgen zij rond de herfstvakantie een eerste verhaal toegestuurd. Dit verhaal kan direct verspreid worden onder de medewerkers. Hierna volgen meer digitale verhalen (rondom vrije dagen) die gedeeld kunnen worden via e-mail, intranet of print. De Leesservice is gratis.

Alle verhalen zijn geschreven door bekende auteurs zoals Rob Kamphues, Tommy Wieringa en Floortje Dessing en komen uit de boekenreeks Leeslicht. Een serie romans en verhalenbundels in eenvoudige taal, bedoeld voor (her)intreders in het lezen.

Lezen is belangrijk!

  • Lezen helpt je om sociaal te functioneren, je beter in te leven, meer begrip op te brengen voor anderen en gemakkelijker contacten te leggen.
  • Lezen vergroot je woordenschat en taalvaardigheid.
  • Een goede leesvaardigheid vergroot je carrièrekansen en dus je welvaart.

Met de Leesservice help je jouw organisatie en medewerkers vooruit. Dus meld je snel aan. Doen hoor…

De Leescoalitie

Lezen verrijkt levens en opent deuren. Het is een absolute voorwaarde om mee te kunnen doen in de maatschappij. Zonder basis van leesvaardigheid neemt ook het lezen van (e)boeken af. Vanuit die gedachte is het initiatief genomen tot samenwerking in een Leescoalitie tussen de organisaties die landelijk een taak te vervullen hebben op het gebied van taal- en leesbevordering. Zij bundelen hun krachten om zoveel mogelijk mensen aan te zetten tot lezen en voorlezen. Dit zijn Stichting Lezen, de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, de bibliotheken (de Koninklijke Bibliotheek en Vereniging Openbare Bibliotheken) en Stichting Lezen & Schrijven.

 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK