Maak kennis met Betsie van Ravenhorst, Taalhuiscoördinator Nijkerk

“Aan het einde van mijn journalistieke carrière wilde ik nog maatschappelijk relevant werk doen en het werk moest met taal en met mensen te maken hebben. Dat is allemaal gelukt. En het is inspirerender dan ik had gedacht.”

Maak kennis met Betsie van Ravenhorst, Taalhuiscoördinator Nijkerk

NT2 Docent

Sinds een paar jaar ben ik docent NT2 en geef ik les aan nieuwkomers die moeten inburgeren. Ook geef ik les aan mensen die in Nederland komen werken en ook de taal willen leren omdat het bedrijf dat van hen vraagt, of omdat ze zelf beter willen deelnemen aan de Nederlandse samenleving. 

Vorig jaar ben ik begonnen als taalcoördinator bij de bibliotheek Noord-West Veluwe. (Harderwijk, Nunspeet, Ermelo en Putten). Een tijdje geleden ben ik aan de slag gegaan bij de bibliotheek van Nijkerk (Nijkerkerveen en Hoevelaken). 

Wij zijn er voor iedereen, ook de NT1-er

Op de spreekuren ontmoet ik mensen die heel graag meer willen doen met de Nederlandse taal. Meestal zijn dit mensen met een andere taalachtergrond, maar ook mensen met Nederlands als moedertaal komen langs met hulpvragen. Het is altijd een uitdaging om een advies op maat te geven. Vaak kunnen mensen meteen aan het werk met de vele betrokken vrijwilligers. Onlangs bleek bij een aantal intervisie bijeenkomsten weer hoe serieus en met passie er wordt gewerkt aan het vergroten van de 'taal' zelfstandigheid van de cursisten. 

Daarnaast ben ik ook op zoek naar potentiële mensen die de taal beter willen leren. Met name NT1-ers. Het is een behoorlijke uitdaging, maar ook hier werkt een aantal mensen met veel creativiteit en gedrevenheid aan mee. 

Ik krijg veel energie van dit werk. Energie die nodig is om de bibliotheek meer de spil te laten worden in het geletterd maken van duizenden inwoners. 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK