MareGroep en Bibliotheek Bollenstreek brengen taal op de werkvloer

Met Taal op de werkvloer pakken MareGroep N.V. en Bibliotheek Bollenstreek samen laaggeletterdheid op de werkvloer aan. MareGroep is één van de grootste werkgevers in de Kust- Duin- en Bollenstreek en wil haar medewerkers stimuleren om hun taalvaardigheid verder te ontwikkelen.

Goed kunnen lezen en schrijven is belangrijk voor een brede inzetbaarheid van het personeel. Daarnaast heeft een goede taalbeheersing een positieve invloed op de productiviteit, veiligheid en kwaliteit op de werkvloer. Medewerkers kunnen beter communiceren met elkaar en klanten, en zijn zelfstandiger. Ook hebben medewerkers die zich blijven ontwikkelen meer doorgroeimogelijkheden.

MareGroep gaat daarom samen met de Bibliotheek Bollenstreek vanaf september een lesprogramma aanbieden dat gericht is op het verhogen van het taalniveau van medewerkers. Ook wordt er een Taalspreekuur ingericht bij MareGroep waar iedereen terecht kan met vragen over bijvoorbeeld brieven van officiële instanties. Het management gaat ook aan de slag met een cursus eenvoudig communiceren voor leidinggevenden.

Niet alleen taal wordt aangeboden

Wanneer de taalcursussen zijn opgestart en even lopen, wordt gekeken naar hoe de lessen aansluiten bij de deelnemers. De mensen die niveau 1F goed aankunnen, mogen dan bijvoorbeeld ook aan de slag met trainingen in het omgaan met de computer. Voor wie het niveau 1F nog lastig vinden, worden andere trainingen aangeboden zoals weerbaarheid en sociale vaardigheden.

Zin in!

Ruud van Eijgen, één van de medewerkers van de MareGroep, kan al niet meer wachten om in september aan de slag te gaan met de taallessen, vertelt hij in dit filmpje in een gesprek met Taalambassadeur Marco Zeeman.

Wil je meer weten over de aanpak van MareGroep? Neem dan contact op met projectleider Anne van den Bos op annevandenbos@lezenenschrijven.nl 

MareGroep en Bibliotheek Bollenstreek brengen taal op de werkvloer

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK