Mooi bedrag dankzij plastic tasjes Boekhandel Scheltema

Boekhandel Scheltema in Amsterdam overhandigde de fantastische opbrengst van plastic tasjes. Namens Stichting Lezen & Schrijven nam schrijver Abdelkader Benali de cheque ter waarde van 10.000 euro in ontvangst. Hij kreeg de cheque uit handen van kinderboekenschrijfster Tosca Menten en Harold Zwaal, directeur Boekhandel Scheltema. Kopers van de tasjes zetten zich daarmee in voor een geletterd Nederland.

Laaggeletterdheid

Zo’n 2,5 volwassenen in Nederland hebben grote moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Ook missen velen van hen digitale vaardigheden. Uit onderzoek blijkt dat 1 op 10 kinderen het risico loopt op laaggeletterdheid. Steeds meer kinderen komen namelijk van school met een taal- of rekenachterstand. Kinderen van laaggeletterde ouders hebben driemaal zoveel kans op laaggeletterdheid. Het is dan ook belangrijk dat ouders vroeg beginnen met het voorlezen aan hun kinderen en praten met hen. Dat verbetert de woordenschat en taalontwikkeling bij jonge kinderen. Als ouders stimuleren dat hun kinderen zelf ook boeken lezen, helpt dat bij het begrijpend lezen oefenen. Abdelkader Benali is blij met de cheque van Boekhandel Scheltema. “Stichting Lezen & Schrijven zet zich al 15 jaar in om laaggeletterdheid te verminderen en te voorkomen. Dankzij deze cheque van Boekhandel Scheltema kan de stichting bijvoorbeeld nieuw oefenmateriaal ontwikkelen voor laaggeletterde ouders. Met het materiaal krijgen de laaggeletterde ouders een steuntje in de rug bij het helpen van hun kind bij hun taal- en schoolontwikkeling,” vertelde Benali.

Mooi bedrag dankzij plastic tasjes Boekhandel Scheltema

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK