Nominatie TaalHeldenprijs 2018 van start

De nominatieperiode van de TaalHeldenprijs is weer van start! Wie is uw TaalHeld 2018? Welke taalcursist is een inspiratiebron voor u en vele anderen? Welke taalbegeleider zet zich bijzonder in voor een geletterd Nederland? Welke bruggenbouwer is uitermate effectief in de aanpak van laaggeletterdheid? Zij verdienen het om in het zonnetje gezet te worden!

De TaalHeldenprijs is in 2015 in het leven geroepen om mensen die bijzonder actief zijn op het gebied van laaggeletterdheid in het zonnetje te zetten en ze te bedanken voor hun inzet. De landelijke TaalHeldenprijs wordt uitgereikt door H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden - oprichter Stichting Lezen & Schrijven - aan mensen die zich op een unieke manier inzetten voor een geletterd Nederland, waarbij we hen bedanken voor hun uitzonderlijke prestaties.

Bruggenbouwers ‘in nieuw jasje’

Zoals ieder jaar kunnen TaalHelden genomineerd worden in 3 categorieën:

  • Taalcursist: een (voormalig) laaggeletterde taalcursist en/of Taalambassadeur;
  • Taalbegeleider: een persoon die lees– en schrijfcursisten begeleidt;
  • Bruggenbouwer: een persoon of samenwerkingsverband* die zich inzet om mensen en organisaties aan elkaar te verbinden in de aanpak van laaggeletterdheid en/of een samenwerkingsverband dat laaggeletterdheid effectief aanpakt.

*Dit jaar is het voor het eerst ook mogelijk om een samenwerkingsverband te nomineren binnen de categorie ‘Bruggenbouwer’!

Nomineer nu uw TaalHeld

Kent u een TaalHeld en wilt u hem of haar in het zonnetje zetten voor zijn of haar niet te stoppen inzet? Nomineer diegene dan nu op taalheldenprijs.nl! Per provincie worden provinciale genomineerden gekozen die mee gaan naar de landelijke verkiezing. Op 24 januari 2019 worden de landelijke TaalHelden bekendgemaakt en krijgen zij uit handen van Prinses Laurentien de TaalHeldenprijs 2018 uitgereikt. Dan zijn ze niet meer alleen uw held. Maar die van ons allemaal.

Meer informatie

Stichting Lezen & Schrijven gelooft dat onze samenleving sterker wordt als iedereen kan meedoen. Voor 2,5 miljoen volwassenen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen en lopen daardoor tegen problemen aan op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven. Met de TaalHeldenprijs zetten we mensen in het zonnetje die zich bijzonder verdienstelijk inzetten voor een geletterd Nederland. Lees hier meer informatie over de TaalHeldenprijs en over de richtlijnen en criteria.

De TaalHeldenprijs wordt mede mogelijk gemaakt door Achmea en de Vriendenloterijs

Benieuwd wie de TaalHelden van 2017 waren?

Lees het volgende bericht: Feestelijke uitreiking TaalHeldenprijzen door Prinses Laurentien