Publieksprijs TaalHelden: op wie stem jij?

Elk jaar organiseert Stichting Lezen & Schrijven de uitreiking van de TaalHeldenprijzen. Op 24 januari 2019 reikt H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden de prijzen voor de vijfde keer uit. Middels een brede publiekscampagne worden de verhalen van TaalHelden bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht gebracht. Ook kan er gestemd worden voor de TaalHelden Publieksprijs.

TaalHelden laten ons zien dat dromen realiteit kunnen worden. Ze zetten zich onvermoeibaar in voor een samenleving waarin niemand aan de kant staat. Met de TaalHeldenprijzen bedanken we mensen die zich op uitzonderlijke wijzen inspannen voor een geletterd Nederland. Door te werken aan eigen geletterdheid. Door anderen te helpen met lezen en schrijven. Of door verbindingen te leggen tussen bedrijven en organisaties voor een duurzaam beleid in de aanpak van laaggeletterdheid.

Bijzondere verhalen vol moed en doorzettingsvermogen

Met hun indrukwekkende verhalen inspireren TaalHelden vele anderen om ook op les te gaan. Zoals Wim Sabel uit Den Bosch, die al op jonge leeftijd moest werken, weinig naar school is geweest en veel is gepest. Toen hij op 52-jarige leeftijd zijn baan verloor ging het roer om en heeft hij leren lezen en schrijven. Ook TaalHeld Jose Brunselaar uit Lienden leerde pas op latere leeftijd lezen en schrijven. “Ik kon de allerlekkerste oliebollen bakken en had zelfs al vroeg mijn eigen kraam op de kermis, maar lezen ging me iets minder makkelijk af.” Op www.taalheldenprijzen.nl lees je de bijzondere verhalen van Wim, Jose en van alle andere TaalHelden.

TaalHelden Publieksprijs

De komende weken roepen we iedereen op een stem uit te brengen op zijn/haar favoriete TaalHeld. Vanuit elke provincie komt een TaalHeld in aanmerking voor deze extra prijs die wordt uitgereikt op basis van het aantal stemmen. Er kan tot 15 januari 2019 gestemd worden op www.taalheldenprijs.nl/stemmen.