Samen gaan we voor een geletterd Nederland!

Over een paar maanden is het zover, dan vindt de 14e Week van de Alfabetisering plaats! In de week van 3 t/m 9 september zullen we heel Nederland bewust maken van het feit dat 2,5 miljoen volwassenen moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Samen inspireren we zoveel mogelijk mensen om laaggeletterdheid aan te pakken.

Laaggeletterdheid raakt onze samenleving

Die functioneert namelijk beter als iedereen kan meedoen. Meer aandacht voor de problematiek is nodig om meer mensen bewust te maken van laaggeletterdheid, ook in eigen omgeving. De Week van de Alfabetisering helpt daarbij, doordat we allemaal tegelijkertijd taal- en rekenactiviteiten organiseren én delen, met veel media aandacht voor het onderwerp. Daarom roepen we iedereen op om tijdens de Week van de Alfabetisering een (extra) bijdrage te leveren voor een geletterd Nederland. Samen zetten we laaggeletterdheid op de kaart!

Doe je ook mee?

Meedoen kan op heel veel manieren. Zo kun je een voorleesmiddag, boekenmarkt of taallunch organiseren. Op werk, op school of met vrienden. Wil je iemand in jouw omgeving een stapje verder helpen met lezen, schrijven, rekenen of omgaan met computer en telefoon? Meld je dan aan als taalvrijwilliger. En laat vooral ook op social media weten dat je het onderwerp belangrijk vindt.
 
Ga voor meer voorbeelden en tips naar www.weekvandealfabetisering.nl en meld jouw taal- of rekenactiviteit aan. Dan ontvang je binnenkort van ons mooie campagnematerialen. Wij wensen iedereen alvast heel veel succes bij de voorbereiding!