Seminar Laaggeletterdheid Toen en Nu in De Nieuwe Bibliotheek

Op donderdag 12 september waren zo’n 50 professionals uit Almere aanwezig bij het door De Nieuwe Bibliotheek georganiseerde seminar over laaggeletterdheid. De bijeenkomst werd geopend door wethouder Jerzy Soetekouw. In zijn opening refereerde hij naar de twee taalambassadeurs Marina en Toon, voor wie hij zijn respect toonde dat zij op latere leeftijd weer naar school zijn gegaan om de taal beter te leren. 

Persona’s

Daarna was het woord aan Wim Matthijsse. Hij nam het publiek op bevlogen mee in de historie van de aanpak van laaggeletterdheid. De tweede presentatie werd verzorgd door Lost Lemon. Zij vertelden over de vijf persona’s die Lost Lemon samen met service design bureau Muzus heeft ontwikkeld. Deze persona’s, met beperkte basisvaardigheden, zijn ingedeeld op basis van hun houding rondom hun eigen vaardigheden en tegenover de maatschappij. Elk van hen vraagt om een andere benadering. Twee acteurs (Esther Gast en Theo van Ede) lieten deze persona’s tot leven komen binnen herkenbare situaties. Dit gaf de deelnemers inzicht en handvatten om de doelgroep beter te bereiken. De bijeenkomst werd afgesloten met een borrel. 
 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK