Speciale editie DICHTER

Stichting Lezen & Schrijven en Uitgeverij PLINT hebben samen een speciale editie van de dichtbundel DICHTER. uitgebracht.

Deze editie is speciaal ontwikkeld voor de Week van de Alfabetisering en staat geheel in het teken van laaggeletterdheid. Aan de dichtbundel werken een dertigtal bekende dichters mee, zoals Gouden Griffel winnares Bette Westera en onze WvdA-ambassadeur Derek Otte.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Deze mensen zijn laaggeletterd. Er rust een groot taboe op de problematiek; veel mensen durven er niet voor uit te komen. Met grote gevolgen op het gebied van werk, geld, gezondheid en gezin. Sanne Tieke, projectleider Week van de Alfabetisering: “Met deze DICHTER. willen we laaggeletterdheid bespreekbaar maken. Poëzie is daarbij een krachtig hulpmiddel. Een complex onderwerp als laaggeletterdheid leent zich goed om in een gedicht te bespreken. Gevoelens van schaamte krijgen in een gedicht ruimte, waarbij taboes doorbroken kunnen worden.”

Speciale editie DICHTER Geke van Velzen, directeur-bestuurder Stichting Lezen & Schrijven en Sanne Tieke, projectleider WvdA, bekijken het eerste exemplaar van DICHTER.

Aan de dichtbundel werken een dertigtal bekende dichters mee, zoals Gouden Griffel winnares Bette Westera, Annemarie van den Brink en Hans Kuyper, maar bijvoorbeeld ook onze WvdA-ambassadeur Derek Otte. Met illustraties van onder andere Job van Gelder.

Doe mee aan de Week van de Alfabetisering en ontvang een exemplaar!

Doet u al mee met de Week van de Alfabetisering? Alleen samen zetten we laaggeletterdheid op de kaart! Organiseer bijvoorbeeld een voorleesactiviteit en lees voor uit DICHTER.*. Organisaties die een activiteit organiseren en een actiepakket willen ontvangen, krijgen onder andere posters, flyers, een gratis exemplaar van DICHTER. en andere campagnematerialen.

*Wilt u een dichter uitnodigen die aan DICHTER. heeft bijgedragen? Dat kan! Mail ons, dan kijken we naar de mogelijkheden.  

Over DICHTER 

DICHTER is het tijdschrift van Uitgeverij Plint met gedichten voor kinderen van 6 tot 106. Bekijk hier eerdere edities die zijn verschenen. DICHTER. zal onderdeel uitmaken van campagne toolkits voor de Week van de Alfabetisering. Vanaf medio juni zijn de bundels ook los te bestellen via plint.nl. 

Lees meer over DICHTER.