Vrijwilligersdagen Taal voor het Leven drukbezocht

Taalvrijwilligers vervullen een belangrijke rol in de strijd tegen laaggeletterdheid. Om vrijwilligers te bedanken voor hun harde werk organiseerde Stichting Lezen & Schrijven op zaterdag 15 juni 2019 en zaterdag 22 juni 2019 de jaarlijkse Limburgse Taal voor het Leven Vrijwilligersdagen! Ruim 100 vrijwilligers namen deel aan een van de twee evenementen.  

Opening door Taalambassadeurs 

De vrijwilligersdagen werden geopend door Taalambassadeurs. In Poptempel Grenswerk in Venlo vertelde Jeroen Rosbender welke invloed het niet goed kunnen lezen en schrijven op zijn leven had. Roger Breemen vertelde in The Student Hotel in Maastricht ook vooral hoe belangrijk het is dat wij als samenleving oog hebben voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en computeren. Venlose singer-songwriter Vincent van Reen trakteerde alle aanwezigen op drie van zijn prachtige nummers over de liefde.  

Verdieping en ontspanning 

Vervolgens konden vrijwilligers inspiratie opdoen voor hun werk tijdens verschillende workshops. Zo was er een inspiratiesessie creatieve werkvormen waar leert om variatie in de werk aan te brengen. Immers, verandering van spijs doet eten. Bij de workshop Ik en Wij culturen maak je kennis met de culturele verschillen die er in Nederland zijn. Taalregisseurs Nanja Jessen en Dianne Steuten gaven in de workshop Voor jou en je kind! uitleg over het vernieuwde materiaal van Stichting Lezen & Schrijven dat na de zomer beschikbaar is. En onder begeleiding van projectleiders Frauke Brouwer, Inge Elzer en Marja Henssen was er de mogelijkheid tot kennisuitwisseling met vrijwilligers van andere organisaties.  Na de workshop werden alle vrijwilligers getrakteerd op een Taallunchpubquiz onder begeleiding van Spek & Bonen!  

Meer informatie 

Wilt u meer informatie over de vrijwilligersdagen of over laaggeletterdheid in het algemeen, neem dan contact op met Aleida Berghorst via rayonlimburg@lezenenschrijven.nl

Vrijwilligersdagen Taal voor het Leven drukbezocht

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK