TaalHelden 2019 tonen bijzondere inzet voor geletterd Gelderland

In de afgelopen weken zijn de drie TaalHelden van Gelderland bekendgemaakt. Addy van Meerten uit Beneden-Leeuwen, Angela Smulders uit Lienden en Sarah Albers uit Molenhoek ontvingen een taallintje uit handen van Floriëlle Ruepert en Haas de Groot, ieder vanwege haar unieke en bijzondere inzet voor taal. Met de regionale TaalHeldenverkiezingen vraagt Stichting Lezen & Schrijven aandacht voor de 2,5 miljoen volwassenen in Nederland die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. 

In totaal waren 26 mensen genomineerd voor de regionale verkiezing. “TaalHelden zijn mensen die zich in het bijzonder inzetten voor een beter geletterd Nederland. Het zijn de mensen die eruit springen: echte doorzetters of mensen die er alles aan doen om iemand anders verder te helpen,” zegt Geke van Velzen, directeur van Stichting Lezen & Schrijven. “Uiteindelijk zijn natuurlijk alle genomineerden helden, vanwege de ontwikkeling die zij doormaken of die zij anderen helpen doormaken.”   
   

Addy van Meerten is gekozen als taalheld in de categorie Taalcursist, vanwege de enorme inzet. Ze gaat er voor 200% voor. Addy is een boegbeeld en steekt er echt bovenuit. Haar eigen tijdschrift wordt gezien en heeft echt impact.    

TaalHelden 2019 tonen bijzondere inzet voor geletterd Gelderland Links: Addy van Meerten. Rechts: José Brunselaar, winnaar 2018

Angela Smulders is gekozen als taalheld in de categorie Taalbegeleider, vanwege de grote groep NT1 deelnemers die ze bij elkaar heeft gekregen. Ze is erg actief en geeft niet alleen workshops, maar doet daarnaast ook nog allerlei leuke dingen met cursisten.  

TaalHelden 2019 tonen bijzondere inzet voor geletterd Gelderland Angela Smulders
TaalHelden 2019 tonen bijzondere inzet voor geletterd Gelderland Links: Floriëlle Ruepert, Stichting Lezen & Schrijven. Rechts: Sarah Albers

Sarah Albers is gekozen als taalheld in de categorie Bruggenbouwer, vanwege haar vermogen mensen te overtuigen en betrokken te houden. Ze zorgt voor continuïteit en neemt ook omringende gemeenten mee. Ze doet dit vanuit een zekere bescheidenheid, maar zeker met passie.  

Alle regionale TaalHelden mogen meedoen aan de landelijke Taalheldenverkiezing in januari 2020. Er zijn 2,5 miljoen volwassenen in Nederland die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Zij zijn laaggeletterd. In Gelderland heeft circa 11% van de inwoners tussen de 16 en 65 jaar moeite met lezen en schrijven. Iedereen kan op zijn of haar manier een steentje bijdragen aan een beter geletterd Nederland. Kijk voor meer informatie op: https://www.taalvoorhetleven.nl/ of neem contact op met Laila Ras via lailaras@lezenenschrijven.nl.   

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK