Taalnetwerk Nijkerk zet instrument voor zelfevaluatie in

Hoe staat het ervoor met de aanpak van laaggeletterdheid binnen het taalnetwerk in Nijkerk? Op deze vraag probeerden we op dinsdag 9 juli een antwoord te krijgen, onder leiding van de USBO (departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap van de Universiteit Utrecht). De sessie geldt als een startpunt voor de doorontwikkeling van de aanpak laaggeletterdheid in Nijkerk. 

In gesprek na flitspeiling

Genodigden voor deze sessie waren zowel het formele als het informele (taal)aanbod, gebiedsteam welzijn, de gemeente en Stichting Lezen & Schrijven. Voor aanvang van de bijeenkomst vulden de afgevaardigden van deze organisaties een flitspeiling in. In deze peiling gaven zij een reactie op het gebied van resultaat, draagvlak en slagkracht van de lokale aanpak. Daarna gingen ze middels een gestructureerde wijze met elkaar in gesprek over de resultaten van de flitspeiling.
 

Taalnetwerk Nijkerk zet instrument voor zelfevaluatie in

Hieruit kwamen een aantal concrete punten waar het taalnetwerk nog winst uit kan halen. Denk aan het bereiken van de NT1 -doelgroep en het inzichtelijk maken van maatschappelijke effecten van de aanpak van laaggeletterdheid.

Groeimodel

Het instrument voor zelfevaluatie is een groeimodel. Daarom zou er over een bepaalde tijd een nieuwe sessie ingepland moeten worden om te kijken hoe het er nu voor staat met de ontwikkelpunten. Hopelijk zien we in de vervolgsessie al een verschuiving! Het taalnetwerk gaat voorlopig hard aan de slag met de ontwikkelpunten.

Heb je ook interesse in het inzetten van het instrument voor zelfevaluatie? Neem contact op met jolandabouma@lezenenschrijven.nl. Dan bekijken we samen de mogelijkheden. 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK