Taal maakt vrouwen sterker

Uit onderzoek blijkt dat er tussen mannen en vrouwen een groot verschil bestaat in economische zelfstandigheid. Laagopgeleide vrouwen zijn vaker niet economisch zelfstandig (73%) dan mannen (41%) (SCP, 2017). Nergens anders in Europa zijn de verschillen in arbeidsduur tussen jonge vrouwen en mannen zo groot. In Nederland werken jonge vrouwen namelijk vaker in deeltijd (SCP, 2017).

Uit de factsheet:

De stap naar economische zelfstandigheid is voor deze laagopgeleide vrouwen groot, omdat zij hier vaak niet genoeg taal-, reken- en digitale vaardigheden voor hebben. Werken aan het zelfvertrouwen bij deze vrouwen is nodig, voordat zij kunnen werken aan basisvaardigheden en de stap richting de arbeidsmarkt kunnen en durven zetten. Een duwtje in de rug helpt deze vrouwen te ontdekken welke talenten en vaardigheden zij al hebben. En die zij nog nodig hebben om daarmee economisch zelfstandiger te worden. Financieel zelfstandige vrouwen kunnen hun eigen keuzes maken. Zij staan sterker in de maatschappij.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK