Scholing

Voor u als zorgverlener bieden we uiteenlopende mogelijkheden om kennis op te doen over laaggeletterdheid en de manier waarop u mensen die problemen hebben met lezen en schrijven kunt helpen.

E-learning Taal maakt gezonder

Wilt u met een investering van 45 minuten het verschil maken? Met de e-learning Taal maakt Gezonder leert u hoe u laaggeletterde cliënten / patiënten kunt herkennen en motiveren tot taalscholing. Bent u arts of verpleegkundige? Klik hier voor meer informatie en de e-learning zelf.

Presentatie Aanpak van laaggeletterdheid in de zorg

Via deze presentatie voor artsen en verpleegkundigen leert u meer over:

  • De aard en omvang van de laaggeletterdheid, toegepast op uw werkzetting
  • Herkennen en bespreekbaar maken van laaggeletterdheid
  • Verwijzen van laaggeletterden naar passende taalscholing in de buurt

Workshop Bespreken van laaggeletterdheid

Ter aanvulling op de e-learning of eventuele presentatie bieden we u de verdiepende workshop Bespreken van laaggeletterdheid. Tijdens deze workshop oefent u, aan de hand van de principes van motiverende gespreksvoering, het voeren van een gesprek met uw cliënt over het verbeteren van de lees- en schrijfvaardigheden. 
Concreet bestaat de scholing uit het oefenen in gesprekstechnieken gebaseerd op de principes van motiverende gespreksvoering onder leiding van een trainer motiverende gespreksvoering, met op de werksetting afgestemde casuïstiek.

Meer informatie?

Heeft u met uw bedrijf of instelling het voornemen u actief in te zetten om laaggeletterdheid terug te dringen, dan kunt u kiezen voor de workshop of een presentatie. Deze worden kosteloos en op locatie verzorgd. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact op via info@lezenenschrijven.nl of bel naar 070 302 2660.

Meer weten over gezondheid en laaggeletterdheid?

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK