Fudeon herkent en verwijst door

Fundeon is het kennis- en adviescentrum voor het opleiden en ontwikkelen van personeel in de bouw en infra. Een sector waar veel laaggeletterdheid voorkomt. Fundeon neemt haar verantwoordelijkheid in het verminderen van laaggeletterdheid. Jaarlijks volgen ongeveer zesduizend leermeesters nascholing bij hen. Vast onderdeel is het ‘herkennen & doorverwijzen’. Teammanager Henk Venebrugge: “De drie regionale voorlichtingsbijeenkomsten van Stichting Lezen & Schrijven bij Fundeon openden ons de ogen. De onderzoeksresultaten logen er niet om. In Nederland kunnen 1,3 miljoen volwassenen niet goed lezen en schrijven. Daarvan werkt een groot aantal in de bouwsector.

Fundeon raakte door de bijeenkomsten geïnspireerd om zich actief in te zetten in het verminderen van laaggeletterdheid binnen de branche. De opleidingsadviseurs kregen allemaal een opleiding ‘Herkennen & Doorverwijzen’ van Stichting Lezen & Schrijven. Ze zijn begaan met het onderwerp en passen het toe op de werkvloer. Daarnaast volgen jaarlijks ongeveer zesduizend leermeesters een nascholing waar we stil staan bij het onderwerp.

“Het gebeurt dat een leermeester niet goed kan lezen en schrijven. Zo verwezen we de eigenaar van een beton- en staalverwerkingsbedrijf uit Friesland door naar een taalcursus. Samen met zijn vrouw volgde hij nascholing leermeester bij ons, omdat hij zelf niet kon lezen en schrijven. Hij kent het vak als geen ander, maar kreeg geen letter op papier. Daar schaamde hij zich voor.”

“Van Stichting Lezen & Schrijven kregen wij een toolkit met flyers, de Taalmeter, de Herkenningswijzer en filmpjes van taalambassadeurs die we gebruiken tijdens de nascholing. De meeste deelnemers reageren enthousiast en herkennen de voorbeelden uit hun eigen omgeving.

“De aanpak van laaggeletterdheid zit in heel onze werkwijze. Voor de ontwikkeling van lesstof gericht op bouw voor het MBO en VMBO houden wij rekening met het taalniveau van de leerlingen. Door veel plaatjes en eenvoudig taalgebruik, kunnen ze de lesstof goed tot zich nemen. Verder adviseren wij werkgevers bij het opstellen van een opleidingsplan. Als blijkt dat de organisatie laaggeletterde medewerkers in dienst heeft, nemen wij dit mee in het opleidingsplan.”

Oproep

“Communicatie is een belangrijk thema. Elkaar niet goed begrijpen, kan een bedrijf veel geld kosten. Denk maar aan de gevolgen van iemand die de werk- en/of veiligheidsinstructies niet goed kan lezen. Het zou mooi zijn als brancheverenigingen hun leden hierop attent maken, want we zijn er nog lang niet.”

 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK