Er zijn sessies voor verschillende terreinen. Voor mensen die al langer bezig zijn met laaggeletterdheid of mensen die hier pas net kennis mee hebben gemaakt. Dus of je nu een doorgewinterde beleidsmedewerker bent of net begonnen als taalvrijwilliger: 

Schrijf je snel in voor de sessie die het beste bij jou past. 

Sessie 1 – Laaggeletterden met een Nederlandstalige achtergrond vinden en bereiken 

6 september 15.00-16.30 

Voor: Beleidsmedewerkers en medewerkers van maatschappelijke organisaties

Hoe vinden en bereiken we laaggeletterden met een Nederlandstalige achtergrond? Dat is een belangrijk doel in de aanpak van laaggeletterdheid de komende jaren. In deze sessie delen een aantal gemeenten concrete initiatieven over het bereiken van laaggeletterde NT1’ers. We voeren met elkaar het gesprek over hoe we deze initiatieven duurzaam in beleid opnemen.  

Sessie 2 – Laaggeletterdheid in het Sociaal Domein: een integrale aanpak 

7 september  10.30-12.00 
 
Voor: Beleidsmedewerkers Sociaal Domein in gemeenten 
 
Ben jij ambtenaar en ben je werkzaam in het Sociaal Domein? Of ben je bezig met de aanpak van laaggeletterdheid? Kom dan meedenken over slimme manieren om beleidsterreinen te verbinden en de aanpak van laaggeletterdheid zo effectief mogelijk te laten zijn. Hoe zorg je voor aandacht voor basisvaardigheden in de armoedeaanpak? Of hoe zorg je voor verbinding tussen het preventieakkoord en laaggeletterdheid? Sluit de uitvoering aan bij de integrale plannen die op papier staan? In deze sessie gaan we aan de slag met deze vragen en meer! 

Sessie 3 – Hoera voor de vrijwilliger! 

8 september 10.30-12.00 
 
Voor: Vrijwilligers en vrijwilligerscoördinatoren

Ben jij (taal)vrijwilliger of coördinator van taalvrijwilligers? Dan is deze sessie voor jou! Als vrijwilliger doe je ontzettend belangrijk en mooi werk. Maar het is niet altijd makkelijk. Onderwerpen in deze sessie zijn: Waar loop je als vrijwilliger tegenaan? En hoe ondersteunen Stichting Lezen en Schrijven en Het Begint met Taal vrijwilligers? De sessie is interactief en organiseren we samen met Het Begint met Taal. Ook wordt een bijzonder nieuw platform voor vrijwilligers gelanceerd. Nieuwsgierig? Meld je dat snel aan! 

Sessie 4 – Laaggeletterde cliënten in jouw praktijk? 

9 september 10.30-12.00  
 
Voor: Professionals met direct cliëntcontact

Je cliënt vergeet vaak afspraken en vult formulieren niet in. En maakt geen gebruik van het digitale patiëntendossier of houdt zich niet aan de afspraken die jullie hebben gemaakt. Je hebt regelmatig het gevoel dat je verhaal niet écht aankomt bij de persoon die tegenover je zit. Of je cliënt blijft dezelfde vragen stellen. Frustrerend voor jou én voor je cliënt.  
Het kan zijn dat je cliënt moeite heeft met lezen en schrijven. Hoe herken je dat? En wat kun jij doen? Deze sessie helpt je verder op weg! 

Handleiding Mural voor deelnemers

Dit is een handleiding om tijdens een van onze sessies met een online whiteboard te kunnen werken.

Handleiding online bijeenkomsten volgen

Hoe werkt MS Teams.

Meer weten over deze sessies?

Neem contact op met onze adviseur.

Marieke Vellinga

Friesland