Ambassadeurs

Volkszanger René Karst en presentatoren Anita Witzier en Kees Tol zijn de ambassadeurs van Stichting Lezen en Schrijven. Zij zetten zich belangeloos in om laaggeletterdheid nog bekender te maken bij het Nederlandse publiek.

“Als presentatrice en als moeder besef ik hoe belangrijk het is dat jong en oud kunnen lezen en schrijven. Via mijn bekendheid en mijn netwerk wil ik daarom mensen bereiken die op taalgebied een steun in de rug kunnen gebruiken. De samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen. Daarom vind ik het belangrijk dat we ook als samenleving omzien naar elkaar. Dan verminderen en voorkomen we sámen laaggeletterdheid.”

Ambassadeurs Anita Witzier, presentator (foto: KRO-NCRV / Stijn Ghijsen)

“Ik ben vereerd en blij met deze ambassadeursrol. Steeds als ik met ex-laaggeletterden praat, merk ik de ommekeer in hun leven nadat zij een taalcursus deden. Ze staan sterker in het leven en kunnen en durven meer te ondernemen dan daarvoor. Door mijn werk als presentator ben ik me er erg van bewust dat taal belangrijk is om een boodschap te begrijpen en over te brengen. Laaggeletterdheid is een verborgen probleem in onze maatschappij. Ik wil dat het een gewoon gespreksonderwerp wordt dat iedereen, niet in alleen in schooltijd, maar zijn hele leven lang blijft leren.”

Video

Kees Tol wordt ambassadeur van Stichting Lezen en Schrijven >

Ambassadeurs Kees Tol, presentator

“Het werk van Stichting Lezen en Schrijven ligt mij na aan het hart. Als zanger en schrijver van liedjes kan ik mij geen leven zonder taal voorstellen. Maar er zijn nog zoveel mensen in Nederland die grote moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. Stichting Lezen & Schrijven heeft zoveel kennis en zo’n sterk netwerk. Als wij hen helpen, helpen we laaggeletterdheid verminderen én voorkomen.”

Video

René Karst wordt ambassadeur van Stichting Lezen en Schrijven >

Ambassadeurs René Karst, zanger/liedjesschrijver

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK