Slider Stichting Stichting Lezen en Schrijven

Taalambassadeur uitnodigen?

Bel voor info: 070 - 302 26 60

Beste bezoeker,

Mijn naam is Jos. Toen ik 50 jaar oud was besloot ik om opnieuw taalles te gaan volgen. Ik wilde beter leren lezen en schrijven.

Sinds een paar jaar ben ik Taalambassadeur. Als Taalambassadeur ga ik vaak op stap om te vertellen over hoe het is om pas op latere leeftijd goed te leren lezen en schrijven. In het begin vond ik dit soms lastig, maar gelukkig heb ik tijdens de opleiding tot Taalambassadeur geoefend om te spreken voor grote groepen. 

Nu kan ik mijn verhaal bij veel bedrijven, gemeenten en evenementen vertellen. Ik hoop dat daardoor meer mensen die moeite hebben met lezen en schrijven de stap zetten om terug naar school te gaan!

Met vriendelijke groet,
Jos

 

Taalambassadeurs Taalambassadeur Jos

 

Wat is een Taalambassadeur?

Taalambassadeurs weten uit eigen ervaring hoe het is om niet te kunnen lezen en schrijven. Zij zijn getraind om uiteenlopende doelgroepen, van politici tot laaggeletterden, te overtuigen van het belang van goede basisvaardigheden voor iedereen. Dat doen zij bijvoorbeeld in presentaties en via de media.

Stichting ABC en Stichting Lezen & Schrijven zijn erg blij met de inzet van Taalambassadeurs. Zij gaan vaak mee naar een presentatie om daar hun verhaal te vertellen, houden interviews of bemannen samen met een begeleider een informatiestand.

Kan ik ook een Taalambassadeur inzetten?

Taalambassadeurs zijn vaak bereid om mee naar een presentatie te gaan of om een interview te geven. Daarbij is het wel van belang dat de afspraken en begeleiding goed verzorgd worden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Taalambassadeurs werk is vrijwilligerswerk. Het zal dus niet altijd mogelijk zijn, maar we doen ons best!

 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK