Arjen Robben - Trilogie

In 2014 schreven ongeveer duizend kinderen uit groep 8 uit de provincie Groningen mee aan drie boeken over Arjen Robben. Door zelf te schrijven over hun grote voetbalheld merkten de kinderen dat lezen en schrijven leuk is. Dat is belangrijk voor hun taalontwikkeling. En het resultaat? Onder redactie van de bekende schrijver Fred Diks verschenen in de loop van 2014 drie originele en spannende boeken. Zo beleeft Arjen Robben allerlei avonturen in Rio, keert hij terug naar zijn geboorteplaats Bedum en gaat hij bij FC Groningen de jeugd trainen. De drie titels die geschreven zijn, luiden:

  • Arjen Robben en de finale van de Champions League
  • Arjen Robben en het magische schot in Rio 
  • Arjen Robben en het geheim van zijn jonge helden

De verkoopcijfers laten zien dat de boeken ook andere kinderen aanspreken. Het derde boek stond in de weken voor 5 december op de vierde plaats van de Kind & Jeugd Top 10 van Stichting CPNB. Van de eerste twee boeken zijn meer dan 30.000 exemplaren verkocht.

Het project is een initiatief van FC Groningen in de Maatschappij, Uitgeverij Kluitman en Stichting Lezen & Schrijven. Door middel van deze trilogie willen de initiatiefnemers kinderen stimuleren om te lezen en te schrijven. Kijk voor meer informatie op de website van FC Groningen.

Boekbespreking

Wil je een boekbespreking houden over 1 van de boeken over Arjen Robben? Download dan onderstaande PowerPoint!

 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK