Leesservice

Lezen is belangrijk. Waarom?

Lezen helpt je om sociaal te functioneren, je beter in te leven, meer begrip op te brengen voor anderen en gemakkelijker contacten te leggen.
Lezen vergroot je woordenschat en taalvaardigheid.
Een goede leesvaardigheid vergroot je carrièrekansen en dus je welvaart.

 

Voorleesservice

In 2014 en 2015 startte Stichting Lezen & Schrijven in het kader van de Leescoalitiecampagne ‘Vaders Voor Lezen’. Een succesvolle voorleesservice in meer dan 120 bedrijven. Met deze campagne werd extra aandacht gegeven aan het (voor)lezen door (groot)vaders aan hun (klein)kinderen.

In 2016 jaar wilde de Leescoalitie lezen stimuleren bij volwassenen in het bedrijfsleven. Met als doel zo veel mogelijk mensen aan te zetten tot lezen zodat zij goed kunnen functioneren in een geletterde samenleving.

 

Leesservice

Met de Leesservice werd 8 keer een leuk, kort verhaal opgestuurd naar bedrijven, dat men kon uitdelen aan alle medewerkers. Iedere keer in een andere stijl en van een andere bekende schrijver. Gewoon, om lekker te lezen en even een uitstapje te maken van het werk. 

Alle verhalen kwamen uit de boekenreeks Leeslicht, een serie romans en verhalenbundels in eenvoudige taal, bedoeld voor (her)intreders in het lezen. Wil je meer weten over deze makkelijke boeken? Neem dan een kijkje op Leeslicht.nl.
Lees hieronder de verhalen: 

 

 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK