Lokale Liefde

In de verhalenbundel Lokale Liefde, uitgegeven door Stichting Lezen & Schrijven, vertellen taalcursisten uit een bepaalde regio een bijzondere lokale herinnering. Taalvrijwilligers en docenten schreven deze verhalen op. Initiatiefnemer Karin Giphart en verschillende lokale auteurs en illustratoren lieten zich hierdoor inspireren. Deze authentieke en inspirerende verhalen in makkelijke taal zijn gebundeld. Als oefenmateriaal én als inspiratie voor anderen. Want iedereen kan de stap zetten om beter te leren lezen en schrijven. En iedereen kan een bron zijn van verhalen.

Lokale Liefde Brabant

De Brabantse schrijvers Henk van Straten, Mijke Pol, Jace van de Ven, Hanneke van der Werf, Nanneke van Drunen, Jose Vriens, Pien Storm van Leeuwen en Karin Giphart en illustrator Job van Gelder lieten zich inspireren door persoonlijke herinneringen van laaggeletterden. Taalvrijwilligers en docenten van het Koning Willem I College, IBN, ABC leer mee, Taalbalans, ONS welzijn en Swinkels Structuur hielpen taalcursisten om deze herinneringen op papier te zetten. Dinsdag 7 maart 2017 was de presentatie van de verhalenbundel in begrijpelijke taal. Neem voor meer informatie over Lokale Liefde Brabant contact op met via rayonbrabant@lezenenschrijven.nl
 

Klik op de afbeelding hierboven of op deze link om Lokale Liefde Brabant online te lezen of downloaden.
 

Lokale Liefde Drenthe

De Drentse schrijvers René Karst, Marijn de Vries, Marga Kool, Eddie Zinnemers, Yvonne Brill, burgemeester Eric van Oosterhout en Karin Giphart lieten zich inspireren door persoonlijke herinneringen van laaggeletterden. Yvonne Brill maakte bij elk verhaal een illustratie. Taalvrijwilligers en Taalcoördinatoren van Taalpunt Emmen, Alfa-College, Taalhuis Hoogeveen, Taalhuis Borger-Odoorn en Eric van Oosterhout hielpen taalcursisten om hun herinneringen aan Drenthe op papier te zetten. De verhalen dienen als oefenmateriaal voor cursisten en als inspiratie voor vrijwilligers of partners.
Neem voor meer informatie over Lokale Liefde Drenthe contact op met Dorina Hadders, Projectleider Rayon Noord Stichting Lezen & Schrijven, via dorina@lezenenschrijven.nl.

Klik op de afbeelding hierboven of op deze link om Lokale Liefde Drenthe online te lezen of downloaden.

Meer Lokale Liefde

Eerder verschenen de edities Lokale Liefde Overijssel, Utrecht en Zuid Holland. Neem voor meer informatie over de eerdere edities van Lokale Liefde contact op met communicatie@lezenenschrijven.nl.

Contact

Ken je iemand die moeite heeft met lezen en schrijven? Of wil je taalvrijwilliger worden? Bel gratis naar 0800 - 023 44 44 voor advies.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK