Moeite met lezen ofzo?

We staan er vaak niet bij stil, maar we worden omringd door taal. En steeds vaker in geschreven vorm mede door de toenemende digitalisering. 2,5 miljoen mensen hebben zoveel moeite met lezen, schrijven en rekenen dat zij niet volwaardig kunnen meedoen in onze maatschappij. Dit noemen we laaggeletterdheid. Onder ouderen komt laaggeletterdheid zelfs nog vaker voor: 1 op de 5 ouderen tussen de 55 en 65 jaar heeft moeite met lezen en schrijven.

De kans is dus groot dat u een laaggeletterd persoon kent (ook al weet u dat zelf misschien niet). Iemand die opvallend vaak zijn leesbril vergeet. Die een boek lezen zonde van de tijd vindt. Die liever niet met het openbaar vervoer reist. Geen buitenlandse films of series kijkt. En formulieren het liefst thuis invult. Allemaal signalen waaraan u kunt herkennen dat iemand moeite heeft met lezen of schrijven.

Campagne over smoesjes

De campagne Moeite met lezen ofzo? uit 2014 laat zien dat in ieders omgeving mogelijk laaggeletterden rondlopen. Iedereen kan deze mensen helpen, ook u! Bekijk de campagnepagina voor meer informatie.

Moeite met lezen ofzo?

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK