Week van de Alfabetisering

Op 8 september is het Wereld Alfabetiseringsdag. Rondom deze dag organiseert Stichting Lezen & Schrijven de Week van de Alfabetisering, van 9 t/m 15 september 2019.

Tijdens de Week van de Alfabetisering vragen we samen met vele honderden partners, zoals gemeenten, bibliotheken, ziekenhuizen, scholen, vrijwilligersorganisaties, extra aandacht voor laaggeletterdheid in Nederland. In ons land hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. In veel gevallen is er ook sprake van een gebrek aan digitale vaardigheden.


Het centrale thema van de Week van de Alfabetisering: Samen gaan we voor een geletterd Nederland!

Met een crossmediale publiekscampagne inspireren en motiveren we vele tienduizenden mensen om samen met ons in actie te komen voor een geletterd Nederland, zodat meer mensen de kans krijgen om te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer. Want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen. We streven ernaar een groeiende maatschappelijke beweging te creëren die laaggeletterdheid aanpakt.

Doe je ook mee? 

Meedoen kan op heel veel manieren. Zo kun je een voorleesmiddag, boekenmarkt of taallunch organiseren. Op werk, op school of met vrienden. Wil je iemand in jouw omgeving een stapje verder helpen met lezen, schrijven, rekenen of omgaan met computer en telefoon? Meld je dan aan als taalvrijwilliger. En laat vooral ook op social media weten dat je het onderwerp belangrijk vindt.

De Week van de Alfabetisering is het grootste evenement dat Stichting Lezen & Schrijven organiseert. Ga voor meer informatie en aanmelding activiteiten naar www.weekvandealfabetisering.nl.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK