Internationale aanpak laaggeletterdheid in Europa

Stichting Lezen & Schrijven is ook internationaal actief. 1 op de 5 mensen in Europa heeft namelijk moeite met lees-, schrijf- en digitale vaardigheden. Het gaat om 70 miljoen Europeanen die niet volledig kunnen participeren.

De kennis die wij in Nederland opdoen, wordt internationaal gebruikt. Net zoals wij leren van vergelijkbare organisaties uit andere landen. Stichting Lezen & Schrijven is internationaal actief en opereert dan onder de Engelstalige naam Reading & Writing Foundation.

UNESCO

In 2009 werd Prinses Laurentien benoemd als Speciaal Gezant Geletterdheid voor UNESCO, een functie die haar in de gelegenheid stelt zich wereldwijd in te zetten voor de problematiek van laaggeletterdheid.

Als speciaal gezant voor UNESCO zet onze oprichter Prinses Laurentien zich in om laaggeletterdheid in Europa op de kaart te houden en kennis te delen. Sinds 2016 is zij ook erevoorzitter van de Global Alliance on Literacy (GAL). 

Lees meer over het werk voor UNESCO.

Prinses Laurentien op de viering van het 50jarig bestaan van UNESCO en de lancering van het internationale project GAL.
Logo Public Libraries 2020

Public Libraries 2020

Via Public Libraries 2020 creëren we aandacht voor het belang van openbare bibliotheken, als lokale ‘community hub’. Lees meer over Public Libraries 2020.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK