Prinses Laurentien is Speciaal Gezant Geletterdheid

In 2009 is H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden gevraagd als ‘UNESCO’s Speciaal Gezant voor Geletterdheid’ (Special Envoy on Literacy for Development) vanwege haar inzet tegen laaggeletterdheid, bibliotheken en brede taalbevordering onder kinderen, jongeren en volwassenen.

Wat houdt dit gezantschap in?

Met dit gezantschap is Prinses Laurentien zeer actief in Europa, en ook daarbuiten. Ze deelt de ervaringen die wij in Nederland opdoen en haalt kennis en inzichten op waarmee we onze nationale initiatieven kunnen verrijken. Het verbinden van partijen in binnen- en buitenland staat altijd centraal.

Activiteiten Prinses Laurentien

In 2016 zette Prinses Laurentien zich op verschillende internationale podia actief in om laaggeletterdheid op de kaart te zetten en houden. We lichten drie hoogtepunten uit.

ELINET

Op 21 januari 2016 sprak Prinses Laurentien Europese organisaties toe bij de ELINET European Literacy conferentie in Amsterdam. ELINET verbindt 77 partnerorganisaties uit 28 landen met elkaar, die samen het beleid op gebied van geletterdheid in Europa promoten.

Prinses Laurentien is erelid van de Global Alliance on Literacy (GAL)

Sustainable Development Goal 4.6

Op 8 september 2016 (Wereldalfabetiseringsdag) is Prinses Laurentien benoemd tot erelid van de Global Alliance on Literacy (GAL) in Parijs. Deze alliantie zet zich in om Sustainable Development Goal 4.6. wereldwijd hoger op de agenda te krijgen.

Generation Code: Born at the library

Op 18 oktober 2016 opende de prinses in het bijzijn van Eurocommissaris Tibor Navracsics het evenement ‘Generation Code: born at the library’ in het Europees Parlement. Dit evenement is georganiseerd Public Libraries 2020.

Prinses Laurentien opent in het bijzijn van Eurocommissaris Navracsics de tentoonstelling Generation Code.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK