Voel je goed!

Voel je goed! is een aanpak gericht op gezondheid en geletterdheid. Door de combinatie van eet- en beweegadviezen van een diëtist en groepslessen gezondheidsvaardigheden van een vrijwilliger rond gezonder eten en meer bewegen, zorgen we voor duurzame veranderingen in de leefstijl van de deelnemers. De aanpak is gericht op volwassen, die willen werken aan een gezonder gewicht en moeite hebben met taal en daardoor met het verwerken van informatie.

Waarom Voel je goed!?

Voor laaggeletterden is het vaak lastig om informatie over gezonde voeding te vinden en te begrijpen. Laat staan dat zij deze informatie kunnen beoordelen en toepassen in hun eigen leven. Daar komt bij dat zorgverleners vaak niet vragen of iemand moeite heeft met lezen en schrijven. En laaggeletterden zich schamen om het zelf te zeggen. Daardoor is er een grotere kans op (aandoeningen als gevolg van) overgewicht en niet-succesvolle behandelingen.

"Ik denk dat de aanpak van laaggeletterdheid de oplossing is voor cliënten die al jaren bij me komen."
~ Deelnemende dietist

Samenwerking

Het lesmateriaal is ontwikkeld met het VoedingscentrumKenniscentrum SportNederlandse Vereniging van DiëtistenDiëtist in Den HaagDiëtistenpraktijk HRCCarintreggelandStichting Lezen & Schrijven en vier ervaringsdeskundige Taalambassadeurs.

Over Voel je goed!

Voel je goed! is een project van Stichting Lezen & Schrijven, mede mogelijk gemaakt door Fonds NutsOhraLidlAchmeaIpskamp Printing en Fonds Taal maakt gezonder.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK