Voel je goed!

Voel je goed! is een pilotproject gericht op gezondheid en geletterdheid. Door de combinatie van eet- en beweegadviezen van een diëtist en lessen van een vrijwilliger over gezonder eten en meer bewegen zorgen we voor duurzame veranderingen in de leefstijl van de deelnemers. De aanpak is gericht op volwassenen die gezonder willen leven en moeite hebben met taal en daardoor met het verwerken van informatie.

Waarom Voel je goed!?

Veel laaggeletterden met overgewicht hebben moeite met afvallen. Een diëtist vraagt niet altijd of cliënten moeite hebben met lezen en schrijven en laaggeletterden zelf durven dit vaak niet te melden. Doordat zij informatie en adviezen niet begrijpen en vaak voortijdig afhaken, mislukt het afvallen en verergeren de klachten.

"Ik denk dat de aanpak van laaggeletterdheid de oplossing is voor cliënten die al jaren bij me komen."
~ Deelnemende dietist

Samenwerking

Het lesmateriaal is ontwikkeld met het VoedingscentrumKenniscentrum SportNederlandse Vereniging van DiëtistenDiëtist in Den HaagDiëtistenpraktijk HRCCarintreggelandStichting Lezen & Schrijven en vier ervaringsdeskundige Taalambassadeurs.

Over Voel je goed!

Voel je goed! is een project van Stichting Lezen & Schrijven, mede mogelijk gemaakt door Fonds NutsOhraLidlAchmeaIpskamp Printing en Fonds Taal maakt gezonder.