Financiële partners

We zijn trots dat vele bijzondere partners zich aan ons verbinden en zich inzetten voor een meer geletterd Nederland. Met structurele financiële steun, een zakelijk partnerschap of actiematige samenwerking kunnen we veel bereiken om laaggeletterden in Nederland te helpen. Vermogensfondsen en bedrijven geven ons onder meer financiële steun, sponsoring in natura of ze zamelen geld in via speciale acties. 

Bekijk voorbeelden partnerschappen en acties van bedrijven

VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt vele maatschappelijke organisaties om hun dromen waar te kunnen maken. Sinds 2009 is Stichting Lezen & Schrijven vaste begunstigde van de VriendenLoterij. De bijdrage zetten wij in voor de agendering en zichtbaarheid van laaggeletterdheid. Naast deze structurele steun die de VriendenLoterij biedt, kan iedereen Lezen & Schrijven ook helpen door mee te spelen met de VriendenLoterij. De deelnemer maakt kans op mooie prijzen en de helft van de lotprijs komt ten goede aan Lezen & Schrijven.

Financiële partners

Randstad Nederland zet zich in voor een inclusieve arbeidsmarkt. Gezamenlijk hebben Stichting Lezen & Schrijven en Randstad Nederland meerdere initiatieven ontplooid om laaggeletterde uitzendkrachten te ondersteunen, zoals het openen van een Taalpunt in de Randstad-vestiging in Groningen. Daarnaast ondersteunt Randstad Nederland Stichting Lezen & Schrijven met een jaarlijkse bijdrage. Dankzij deze trouwe steun kunnen wij nieuwe initiatieven ontwikkelen en zo nog meer mensen bereiken.’  

Financiële partners

Achmea financiert sinds 2009 onder meer de Taalheldenprijzen, die uitgereikt worden tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst die elk jaar de laatste donderdag van januari wordt georganiseerd. Deze prijs is voor Taalhelden die zich op een bijzondere wijze voor laaggeletterden hebben ingezet. Achmea maakt het mogelijk dat wij aan onze zichtbaarheid in de samenleving kunnen werken en levert een bijdrage aan een project over gezonde leefstijl en taalvaardigheid Voel je goed!

Financiële partners

Glencore steunt structureel Lezen & Schrijven met een vast bedrag. Glencore draagt bij in het stimuleren van het gebruik van taal vooral in achterstandsgroepen. Het verkrijgen van vaardigheden en preventie is belangrijk.

Financiële partners

YouBeDo.com doneert 10% van elk aankoopbedrag aan het goede doel dat de consument zelf kiest en geen extra bedrag betaalt. YouBeDo.com verkoopt dezelfde boeken (4 miljoen titels) voor dezelfde prijzen en onder dezelfde voorwaarden als andere boekenaanbieders. Kiezen voor Lezen & Schrijven is natuurlijk mogelijk.

Financiële partners

De Alfabetboeken stelt professionals in staat om op basis van co-creatie een professioneel boek met 26 (letter-)hoofdstukken te schrijven en uit te geven. ‘Het KLEINTJE Schoolalfabet’ is voor en door kinderen die hun ervaringen opschrijven voor verbeteringen in het onderwijs. Om kinderen het plezier van lezen en schrijven mee te geven doneert De Alfabetboeken 5% van de opbrengst van dit boek. Leuk om te weten is dat Ipskamp Printing het boek gedrukt heeft. Bestel Kleintje Schoolalfabet.

Financiële partners

Persoonlijke ontwikkeling van mensen staat bij Hans van der Heijden hoog in het vaandel. Daarom doneert hij de auteursopbrengsten van zijn boek Zeven megatrends aan Stichting Lezen & Schrijven. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in onze maatschappij? Op die vraag geeft het boek antwoord. Gegeven de megatrends, voor welke keuzen staan organisaties? De auteur werkt bij Deloitte Human Capital en adviseert organisaties over keuzen in HRM en beloning. Bestel Zeven megatrends en steun Stichting Lezen & Schrijven.

Financiële partners

Exact gaf bij levering van nieuwe software een mooie korting en investeerde in advies.

Financiële partners

De komende drie jaar zal Ipskamp Printing een deel van ons drukwerk verzorgen. In 2016 heeft zij de cursusmappen voor Voel je goed! naar alle tevredenheid verzorgd. Daarnaast doneert Ipskamp Printing jaarlijks een mooi bedrag voor ons werk.

Financiële partners

Driessen foundation staat achter de doelstelling van Stichting Lezen & Schrijven.. Naast een financiële bijdrage stellen wij daarom kosteloos de vergaderruimtes van Driessen HRM beschikbaar voor vergaderingen en bijeenkomsten die door Stichting Lezen & Schrijven worden georganiseerd. Daarnaast organiseren zij in 2018 een boekeninzameling waarbij de volledige opbrengst ten goede komt aan Stichting Lezen & Schrijven en bespreken we in het nieuwe jaar de mogelijkheden om de ondersteuning vanuit de Driessen Foundation verder uit te breiden.

Acties en giften

Ook ontvangen wij prachtige donaties via acties van bijvoorbeeld scholen, leesclubs, bedrijfsuitje of jubilea. Start een sponsoractie

Voorbeelden van giften voor ons werk zijn bijvoorbeeld een donatie naar aanleiding van een huwelijk, verjaardag en ook eenmalige of vaste maandelijkse donaties. Meer informatie over giften.

Neem contact op

Voor vragen neem contact op met info@lezenenschrijven.nl of via 070 - 302 26 60.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK