Dionne is de ambassadeur voor minder geletterde mensen in de gemeente Vaals. Ze is er altijd bezig om de deelname van mensen aan de samenleving groter te maken. Ze maakt samenwerking mogelijk door mensen, organisaties en initiatieven aan elkaar te koppelen. Dionne is vrijwillige coördinator van het Taalcafé. Die organiseert ze op de verschillende locaties van de lokale bibliotheek. Ze geeft professionele, innovatieve en vooral ook warme begeleiding aan de deelnemers. Met letterwandelingen, taalwandelingen en online lessen zorgde zij er ook tijdens de coronacrisis voor dat de cursisten met taal bezig konden blijven.  

De onderwerpen in het Taalcafé zijn actuele thema’s en initiatieven van de gemeente. Bijvoorbeeld donorregistratie, inburgering, digitalisering, verkiezingen en de vluchtelingen uit Oekraïne. 

Dionne werkt bij Cubiss en zorgt onder andere voor een goede samenwerking met de Stichting Heuvellandbibliotheek, vrijwilligersinitiatieven en Eén tegen Eenzaamheid. En ze organiseert mede de Week van lezen en schrijven. Dionnne doet er alles aan om de participatie van haar cursisten te vergroten. Want mee kunnen doen aan de samenleving is belangrijk.

THP 2022 Dionne Klein